Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Cestovní ruch jako faktor socio-ekonomického optenciálu Nymburska
OMÁČKOVÁ, Helena
Předmětem diplomové práce na téma cestovní ruch jako faktor socio-ekonomického potenciálu Nymburska je vysvětlení problematiky cestovního ruchu v dané oblasti. K tomu, aby se určitá oblast mohla rozvíjet, je zapotřebí kulturně-historických předpokladů. Těch má nymburský region dostatek. Zatím však nebylo plně využito potenciálu, který město nabízí, a proto je možné do budoucna naplánovat množství projektů i za pomoci strukturálních fondů EU pro rozvoj oblasti. Diplomová práce se zabývá popisem stavu cestovního ruchu ve středočeském kraji a přímo ve městě Nymburk a nabízí možnosti budoucího vývoje. Pro zjištění potřeb změn byl vytvořen dotazník, který byl rozeslán 150 respondentům. Shrnutí výsledků ukazuje postoj občanů města Nymburk ke stavu služeb, politice města a přináší náměty na změnu. SWOT analýza je vytvořena na základě podkladů strategie rozvoje města pro zjištění strategických předností. Je doplněna o Fullerovu trojúhelníkovou matici, která přehledně vyzdvihuje nejdůležitější stránky.
Strukturální fondy EU a možnosti jejich využití při zakládání podniku
Tlachová, Veronika ; Abrhám, Josef (vedoucí práce) ; Němcová, Ingeborg (oponent)
Diplomová práce analyzuje současný stav regionální politiky Evropské unie. Součástí zkoumání je rovněž historický úvod do dané problematiky a charakteristika základních principů, nástrojů a definovaných cílů. Pro další potřeby práce je pozornost soustředěna na české podnikatelské prostředí, národní programové dokumenty a Operační program Podnikání a inovace, který byl pro účel práce vybrán jako nejvhodnější. Praktickou část představuje podnikatelský záměr kavárny San Gimignano, který se potenciálně může ucházet o evropské prostředky. Výstupem této diplomové práce je pak analýza možností získání zmíněných prostředků a faktory případného úspěchu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.