Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv podnoží révy na obsah fenolických látek
Čapka, Miroslav
Diplomová práce se zabývá vlivem podnoží na obsah fenolických látek ve ví-ně. Fenolické látky jsou biologicky aktivní látky v rostlině, která rovněž pohl-cují volné radikály a májí výrazné antioxidační účinky. Fenolické látky jsou zmiňovány v souvislosti s příznivými účinky na lidské zdraví. V diplomové práci je popsán vliv u nás nejvíce používaných podnoží na obsah fenolických látek ve víně z bílé odrůdy Hibernal a modrých odrůd Marlen a Cerason. Část diplomové práce popisuje vznik a vývoj fenolických látek, jejich působení v rostlině a také pozitivní zdravotní účinky. Součástí práce je praktické vyhodnocení vlivu jednotlivých podnoží na obsah fenolických látek, kde je bezesporu tento vliv prokázán.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.