Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv příčných dnových prvků na tlumení energie proudu ve vývaru
Knoflíček, Jakub ; Haluza,, Miloslav (oponent) ; Šulc, Jan (vedoucí práce)
Předkládaná práce se zabývá porovnáním míry disipované kinetické energie proudu ve vývarech různých příčných průřezů, doplněných příčnými dnovými prvky na základě modelového výzkumu. Účel práce vyplývá z požadavku rekonstruovat stávající bezpečností objekty vodních děl spolu s navýšením jejich kapacity. V rámci experimentálního výzkumu byly měřeny hloubkové poměry při různých variantách. Na základě výsledků modelových zkoušek jsou zhodnoceny a tabelárně seřazeny varianty podle účinnosti tlumení kinetické energie proudu. Výsledky práce budou použity pro efektivní návrh zejména dodatečných úprav vývarů.
Vliv příčných dnových prvků na tlumení energie proudu ve vývaru
Knoflíček, Jakub ; Haluza,, Miloslav (oponent) ; Šulc, Jan (vedoucí práce)
Předkládaná práce se zabývá porovnáním míry disipované kinetické energie proudu ve vývarech různých příčných průřezů, doplněných příčnými dnovými prvky na základě modelového výzkumu. Účel práce vyplývá z požadavku rekonstruovat stávající bezpečností objekty vodních děl spolu s navýšením jejich kapacity. V rámci experimentálního výzkumu byly měřeny hloubkové poměry při různých variantách. Na základě výsledků modelových zkoušek jsou zhodnoceny a tabelárně seřazeny varianty podle účinnosti tlumení kinetické energie proudu. Výsledky práce budou použity pro efektivní návrh zejména dodatečných úprav vývarů.
Stabilizační prvky v říčním korytě - stabilizace dna
Rašková, Eva
Hlavním tématem této bakalářské práce jsou stabilizační prvky v říčním korytě. Od obecných důvodu stabilizace dna se postupně probírají jednotlivé prvky, jejich typy, význam a využití. Následuje podrobný popis stabilizační metody pomocí spádových stupňů a balvanitého skluzu. Tuto práci doplňuje vlastní návrh příčného prahu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.