Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hygienická kvalita mléka
Holá, Kateřina
Tato práce se zabývá hygienickou kvalitou mléka, možnosti jeho ovlivnění ve stáji v procesu chovu i při jeho získávání. Teoretická část podrobně popisuje jednotlivé složky mléka, jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy a zaměřuje se na hygienu získávání mléka před i po dojení. Dále je zde popsáno tepelné ošetření mléka, včetně onemocnění skotu, které ovlivňuje mléčnou užitkovost. V praktické části se hodnotí kvalita mléka ve vybraném zemědělském podniku. Vychází se z výsledků laboratorních rozborů mléka, které jsou hodnoceny podle ročního období a zdravotního stavu dojnic.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.