Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Teplotní závislost viskozity rostlinných olejů
Bureš, Václav
Velká část této bakalářské práce je zaměřena na tuky a oleje jako takové, jejich využití a vliv na lidský organismus a zdraví. Poté také na průmyslové získávání oleje, jeho konečnou úpravu před tím, než se plní do obalů a dostane se do obchodních sítí k prodeji konečnému spotřebiteli. Jsou zde tři druhy nejpoužívanějších rostlinných olejů a to řepkový, slunečnicový, olivový a pak i dva druhy méně tradičních jako je hroznový a rýžový. U těchto olejů je popsána jejich charakteristika, chemické složení a jejich využití. Druhá část je praktická a zabývá se přímo změnou viskozity těchto olejů při zvyšující se teplotě. Viskozita je měřena na rotačním viskozimetru Brookfield DV2T. Naměřené hodnoty byly vyhodnoceny a zpracovány do grafů a tabulky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.