Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Pokročilé metody vyhodnocování topografie povrchu
Hroděj, Daniel ; Osička, Karel (oponent) ; Píška, Miroslav (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá analýzou dat získaných z povrchu hliníkové slitiny 7475-T7351 po čelním frézování s náklonem nástroje o 1°. Úvodní část je teoretického charakteru a vysvětluje základní principy měření topografie povrchu a přístrojů, které jsou schopné poskytnout relevantní data přímo ze snímané součásti. Dále jsou uvedeny způsoby vyhodnocování získaných informací, zejména pomocí různých typů parametrů definovaných normami ČSN EN ISO. Praktická část se zabývá pořízenými daty z povrchu vzorku pomocí přístroje Alicona IF-G5. Z naměřených parametrů je posuzován charakter textury povrchu při náklonu nástroje, rozdílnost profilových a plošných parametrů a v neposlední řadě stav povrchu v místě průjezdu nástroje a na spojnici průjezdů. V závěrečném ekonomickém zhodnocení je zjištěna souvislost mezi posuvem a cenou obrábění.
Pokročilé metody vyhodnocování topografie povrchu
Hroděj, Daniel ; Osička, Karel (oponent) ; Píška, Miroslav (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá analýzou dat získaných z povrchu hliníkové slitiny 7475-T7351 po čelním frézování s náklonem nástroje o 1°. Úvodní část je teoretického charakteru a vysvětluje základní principy měření topografie povrchu a přístrojů, které jsou schopné poskytnout relevantní data přímo ze snímané součásti. Dále jsou uvedeny způsoby vyhodnocování získaných informací, zejména pomocí různých typů parametrů definovaných normami ČSN EN ISO. Praktická část se zabývá pořízenými daty z povrchu vzorku pomocí přístroje Alicona IF-G5. Z naměřených parametrů je posuzován charakter textury povrchu při náklonu nástroje, rozdílnost profilových a plošných parametrů a v neposlední řadě stav povrchu v místě průjezdu nástroje a na spojnici průjezdů. V závěrečném ekonomickém zhodnocení je zjištěna souvislost mezi posuvem a cenou obrábění.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.