Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Mikrobiální rizika při prodeji cukrářských výrobků
Gallinová, Ludmila
Cílem práce bylo shrnout poznatky týkající se mikrobiálního znečištění cukrářských výrobků zejména při jejich prodeji. Avšak kontaminace cukrářských výrobků má svůj původ již z jednotlivých surovin, z procesu výroby, distribuce a prodeje. Způsobů obrany proti mikrobiálnímu kažení cukrářských výrobků je mnoho. Mezi nejdůležitější řadíme výběr kvalitní suroviny, dodržování hygienických předpisů a nařízení vztahujících se k výrobě a manipulaci s cukrářskými výrobky, osobní hygienu zaměstnanců, důkladnou sanitaci a čistotu všech pomůcek, nástrojů a místností používaných při výrobě i při následné distribuci výrobků. Nezbytnou součástí je i dodržení teplotního řetězce při výrobě, distribuci i prodeji cukrářských výrobků. Jsou-li všechny tyto postupy správně dodržovány, hotové cukrářské výrobky jsou dobré kvality a bez mikrobiální kontaminace.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.