Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Techniky kreativního účetnictví - aspekty vypovídací schopnosti účetních výkazů sestavených dle mezinárodních standardů účetního výkaznictví
ŠVAMBERK, David
Téma diplomové práce se nazývá "Techniky kreativního účetnictví - aspekty vypovídací schopnosti účetních výkazů sestavených dle mezinárodních standardů účetního výkaznictví". Cílem této práce je posoudit, zda vybraná účetní jednotka vykazovala znaky možného kreativního účetnictví v rámci veřejně dostupných účetních výkazů sestavených dle IFRS v komparaci s výkazy podle ČÚP a následné posouzení získaných rozdílů ve vypovídací schopnosti obou účetních přístupů. K posouzení jsou použity tyto detekční modely Beneish model, CFEBT model a Jonesova nediskreční akruálnost. Mimo to jsou vypočteny další dva podpůrné modely Altmanova analýza Z-score a Index bonity. Diplomová práce se zaměřuje na vypovídací schopnost účetních výkazů pro uživatele, která významně ovlivňuje jejich ekonomická rozhodnutí. Práce analyzuje zveřejněné a zauditované finanční výkazy záměrně z pohledu uživatele, který nemá žádný jiný přístup k detailnějším informacím. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První část tvoří literární přehled o teorii kreativního účetnictví. V této části jsou popsány definice, historie, příčiny, dopady a techniky kreativního účetnictví, stejně tak jsou uvedeny zmíněné detekční modely, které mohou identifikovat manipulace ve finančních výkazech. Tam jsou rovněž představeny bankrotní a bonitní modely sloužící k další finanční analýze vybrané účetní jednotky. Druhá část popisuje metodiku práce zahrnující postupy výpočtů zvolených modelů využitých k detekci a analýze kreativního účetnictví. Třetí část práce je věnována vyhodnocení výsledků provedených analýz. Na závěr je zhodnocen a komentován možný výskyt kreativního účetnictví ve výkazech vybrané účetní jednotky a je posouzena vypovídací schopnost obou účetních systémů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.