Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Návrh receptury bezlepkových müsli tyčinek s přídavkem vlákniny
Prucková, Zdeňka
Teoretická část se zabývá onemocněním celiakie, složením bezlepkové diety a důležitostí konzumace vlákniny při bezlepkové dietě. Praktická část se zabývá výrobou müsli tyčinek z bezlepkových surovin s různým procentuálním přídavkem vlákniny. Byly navrženy dvě receptury müsli tyčinek s přídavkem vlákniny 0 %, 3 %, 6 % a 9 % pšeničné vlákniny nebo psyllia. U hotových výrobků byly po upečení stanoveny fyzikální vlastnosti, vypočteny nutriční hodnoty, nakonec byla provedena senzorická analýza. Všechny výsledky jsou znázorněny pomocí grafů. Nejlépe byla hodnocena müsli tyčinka bez přidané vlákniny (pohankové a rýžové vločky v poměru 1 : 1, agávový sirup, med). Jako nejpevnější byla hodnocena müsli tyčinka s 9% obsahem vlákniny (pohankové a rýžové vločky v poměru 1 : 1, agávový sirup, med a pšeničná vláknina). Nejpříznivější nutriční složení vykazovaly müsli tyčinky s 9% obsahem vlákniny. Jako senzoricky přijatelný byl zhodnocen přídavek vlákniny 3 %.
Vláknina v müsli produktech
Bouzková, Klára
Cílem práce bylo zjistit obsah vlákniny a tuku u 15 vzorků müsli a porovnat naměřené hodnoty s údajem na obalu výrobku. Nejvyšší obsah celkové (11,2; 10,0 a 9,7 %) i rozpustné (5,84; 4,78 a 4,41%) vlákniny byl stanoven u vzorků 11, 3 a 7. Nejnižší množství celkové (5,1 %) i rozpustné (0,17 a 0,19 %) vlákniny bylo stanoveno u vzorků 4 a 5. Nejvíce tuku obsahovaly vzorky 3 a 13 (16,67 a 26,47 %), nejnižší obsah tuku byl ve vzorku 4 (0,4 %), v obou případech je to dáno technologií výroby. U všech vzorků s výjimkou vzorku 5 a 13 byl naměřen nižší obsah tuku, než bylo uvedeno na obalu. Největší rozdíl mezi stanoveným obsahem tuku a údajem na obalu výrobku byl 77,8 %, nejmenší pak 7,1 %. Také byla provedena senzorická analýza vzorků 20 respondenty (10 žen a 10 mužů). Hodnotil se vzhled výrobku po vybalení, vůně, křupavost, polykatelnost, chuť, atraktivita obalu a celkový dojem. Z hlediska celkového dojmu byl nejlépe hodnoceným vzorkem u obou pohlaví vzorek 9: Pšeničné lupínky čokoládové. Nejhůře hodnocený z pohledu žen i mužů byl vzorek 6: Borůvkové müsli s ječmenem.
Mezinárodní podnikatelská strategie společnosti Emco
Jahodová, Lucie ; Machková, Hana (vedoucí práce) ; Štěrbová, Ludmila (oponent)
Diplomová práce " Mezinárodní podnikatlská strategie společnosti Emco" stručně představuje výrobní, importní a exportní aktivity české společnosti Emco a soustřeďuje se především na aktivity firmy na ruském trhu.
Mezinárodní aktivity firmy Emco
Jahodová, Lucie ; Kostková, Hana (vedoucí práce) ; Král, Petr (oponent)
Bakalářská práce "Mezinárodní aktivity firmy Emco" se skládá ze tří částí. V první části je charakterizována společnost Emco, její historie, ekonomické výsledky, struktura tržeb a jsou zde popsány její importní aktivity. V druhé části se autor zabývá současnou situací českého maloobchodu a vliv na firmu Emco. V třetí části jsou detailně popsány exportní aktivity firmy Emco.
Marketingová strategie firmy Emco při vstupu na zahraniční trhy
Zikmundová, Lucie ; Sztogrynová, Miroslava (vedoucí práce) ; Marečková, Eva (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá zhodnocením marketingové strategie společnosti Emco při vstupu na zahraniční trhy. Společnost Emco je známá jako výrobce cereálních produktů a distributor značkových zahraničních potravin. Tato práce v krátkosti představuje firmu Emco a podává charakteristiku trhu cereálních výrobků. Těžiště práce spočívá ve zhodnocení marketingové strategie, resp. marketingového mixu firmy. V návaznosti na marketingovou strategii následují kapitoly zabývající se marketingovým výzkumem, strategickým plánováním a SWOT analýzou.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.