Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv genotypu na produkci konzumních vajec ve vybraném chovu
STRAKOVÁ, Karolína
Cílem diplomové práce bylo ve vybraném podniku porovnat ukazatele snášky u slepic chovaných pro produkci konzumních vajec, tj. hybridů Hy-Line Brown a Hy-Line White. Vybrané parametry snášky byly hodnoceny v průběhu 12měsíčního snáškového cyklu. V chovu byla za sledované období dosažena intenzita snášky 86,8 %, snáška na počáteční stav nosnic 26,5 vajec, podíl vajec zařazených do 1. třídy jakosti 96,4 %, úhyn nosnic 1,06 %, spotřeba krmné směsi na 1 vejce 130,0 g a spotřeba krmné směsi na 1 krmný den 110,8 g. Hybrid Hy-Line Brown vykázal vyšší intenzitu snášky (88,0 %, resp. 85,2 %), snášku vajec na počáteční stav (26,7 vajec, resp. 26,1 vajec) a nižší spotřebu krmné směsi na 1 vejce (128,7 g, resp. 133,2 g). U hybrida Hy-Line White byl zjištěn statisticky významný vyšší podíl vajec zařazených do 1. jakosti (97,3 %, resp. 85,4 %), statisticky vysoce významný nižší úhyn (0,49 %, resp. 1,51 %) a statisticky vysoce významně nižší spotřeba krmné směsi na 1 snesené vejce (100,7, resp. 114,9 g).
Vliv ustájení na parametry užitkovosti nosnic
KECLÍKOVÁ, Magda
Cílem diplomové práce bylo ve vybraném podniku porovnat parametry užitkovosti nosnic chovaných v odlišných systémech ustájení, a to v obohacených klecích a ve voliérách. K produkci konzumních vajec je v podniku využíván nosný hybrid ISA Brown. Dosažené výsledky byly hodnoceny za 13měsíční snáškový cyklus. V jednotlivých snáškových měsících byla, s výjimkou 1. snáškového měsíce, zjištěna vyšší intenzita snášky u nosnic chovaných v obohacených klecích. Stejně tak počet snesených vajec na 1 nosnici za snáškový měsíc byl za sledované období dosahován v obohacených klecích. Vyšší úhyn byl vykázán u nosnic chovaných ve voliérách, a to v průběhu všech snáškových měsíců. Nejvyšší úhyn byl u obou systémů ustájení zaznamenán ve 13. snáškovém měsíci. Nosnice chované ve voliérách měly ve všech snáškových měsících vyšší spotřebu krmiva na 1 vejce. Vyšší spotřeba krmiva na 1 krmný den byla vykázána u nosnic chovaných ve voliérách v 1., 2. a 3. a 9. až 13. snáškovém měsíci, ve zbývajících snáškových měsících měly vyšší spotřebu krmiva nosnice chované v obohacených klecích. Nejvyšší položkou celkových nákladů na produkci 1 vejce byly náklady na nakoupená krmiva.
Vliv technologie ustájení nosnic na produkci konzumních vajec.
TOLKNER, Martin
V diplomové práci byly analyzovány ukazatele snášky ve vybraném podniku z hlediska vlivu technologie ustájení nosnic. K produkci konzumních vajec je v podniku od roku 2011 využíván nosný hybrid Lohmann brown-LITE. Do sledování bylo zařazeno za období let 2011 až 2014 celkem 16 snáškových turnusů. Z důvodu dostatečného počtu dat byl pro hodnocení zvolen 9měsíční snáškový cyklus. Nejvyšší průměrný počet snesených vajec na 1 nosnici za sledované období byl dosažený v klecové technologii firmy Big Dutchman (257,0 ks). V klecové technologii firmy Kovobel byl počet vajec o 1,3 ks nižší (255,7 ks). Nejnižší počet vajec byl stanoven u nosnic chovaných ve výběhovém chovu (249,2 ks). Byl o 7,8 ks, resp. 6,5 ks nižší než při ustájení nosnic v klecové technologii Big Dutchman, resp. Kovobel. Nejvyšší průměrná intenzita snášky za 9měsíční snáškové období byla zjištěna v klecové technologii firmy Big Dutchman (93,9 %). V klecové technologii firmy Kovobel byla o 1,0 % nižší (92,9 %). Intenzita snášky při výběhovém ustájení nosnic činila 89,2 % ks. Byla o 4,7 %, resp. 3,7 % nižší než při ustájení v klecové technologii Big Dutchman, resp. Kovobel. U nosnic chovaných v klecovém ustájení byla zjištěna ve sledovaném období nižší průměrná spotřeba na nosnici za den v klecovém ustájení firmy Big Dutchman, a to 117,6 g a firmy Kovobel, a to 117,4 g. Nejvyšší průměrná spotřeba krmiva byla vykázána u nosnic chovaných ve výběhovém systému, a to 121,5 g. Průměrný úhyn nosnic byl za sledované období 0,64 %.
Faktory působící na produkci slepičích konzumních vajec
KECLÍKOVÁ, Magda
Bakalářská práce je zaměřena na zpracování informací, které se týkají faktorů, které ovlivňují produkci a kvalitu konzumních vajec. Nejprve bylo popsáno složení a skladba vajec. Následně byla charakterizována snáška slepic a s ní související vnitřní a vnější vlivy působící na snášku vajec. Do vnitřních vlivů byla zařazena plemena slepic, užitkové typy a užitkoví hybridi nosného užitkového typu, dále věk a živá hmotnost slepic. Mezi vnějšími vlivy jsou uvedeny výživa slepic, zdraví slepic a dále mikroklimatické podmínky, kde je charakterizováno světlo, teplota, relativní vlhkost a ventilace. Dále byla věnována pozornost odchovu kuřic a následně chovu nosnic, kde jsou charakterizované jednotlivé systémy ustájení. Závěrem je uvedena ekonomika produkce konzumních vajec.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.