Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 7 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Mikrobiální kontaminace při výrobě a prodeji lahůdkářských výrobků
Stojanová, Kateřina
Diplomová práce se zabývá z mikrobiologického hlediska lahůdkářskými výrobky. Je zaměřena především na mikrobiologii jednotlivých komponent, ze kterých se skládají lahůdky. Zabývá se popisem bakterií, které zapříčiňují alimentární infekce a intoxikace, poukazuje také na možný výskyt plísní a kvasinek. Popisuje prevenci a způsoby boje proti těmto mikroorganismům. Poukazuje i na některá základní opatření ukotvená v legislativě. Závěrem práce jsou u vzorků obložených chlebíčků a stěrů z ploch ve výrobě stanoveny počty vybraných skupin mikroorganismů, a to celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie, plísně a kvasinky, sporulující aerobní mikroogranismy, Clostridium perfringens, Salmonella spp.
Mikrobiální kontaminace lahůdkářských výrobků
Stojanová, Kateřina
Bakalářská práce se zabývá lahůdkářskými výrobky z mikrobiologického hlediska. Zaměřuje se zejména na mikrobiologii složek výrobků studené kuchyně a na možné mikrobiální kontaminanty surovin i hotového výrobku. Popisuje bakterie zapřičiňující alimentární infekce i alimentární intoxikace, poukazuje i na možný výskyt kvasinek a plísní. Popisuje možné způsoby boje proti těmto mikroorganismům a jejich ukotvení v legislativě. V experimentální části práce byla provedena mikrobiologická analýza vzorků vlašského salátu a byly stanoveny významné skupiny mikroorganismů (CPM, koliformní bakterie, mikromycety, enterokoky).
Mikroorganismy jako kontaminanty lahůdkářských výrobků
Hanzlíková, Ludmila
Práce se zabývá mikrobiální kontaminací lahůdkářských výrobků. Popisuje mikrobiální kvalitu hlavních sloţek výrobků a prodlouţením jejich trvanlivosti. Dále charakterizuje nejdůleţitějších mikroorganismy, které způsobují alimentární onemocnění a mají negativní vliv na zdraví lidského organismu. A následně uvádí postup výroby a prodej lahůdkářských výrobků. V závěru této práce je uvedeno experimentální stanovení významných skupin mikroorganismů u vybraných výrobků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.