Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 138 záznamů.  začátekpředchozí138 - 138  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Šikana na pracovišti
Chaloupková, Naďa ; Hejda, Jan (vedoucí práce)
Hranice šikanujícího a běžného chování, na které jsme zvyklí, je nepatrná. Díky síle zvyku řadu situací, které bychom dle definice šikany jako diskriminační či šikanující mohli označit, takto vůbec nevnímáme. Téma mé diplomové práce "Šikana na pracovišti" se v současné moderní společnosti "ostrých loktů" stává aktuálním a stále větším problémem. Každodenní psychický teror na pracovišti, šikanování mezi kolegy, systematicky prováděné zlomyslnosti, pomocí kterých nadřízení útočí na své podřízené - nebo i naopak, je problémem, který své oběti (a rovněž organizaci, ve které se šikana odehrává), může způsobit závažné problémy. Ve své práci se zaměřuji především na oblast rafinované a zákeřné pracovní šikany - mobbingu. Okrajově zmíním další podoby šikany a bossing. Jelikož pracovní šikana bývá spojována s veřejnou správou, vlastní výzkum jsem pro ověření tohoto tvrzení prováděla ve dvou institucích veřejné správy. Primárně poukazuji na právní a morální stránku pracovní šikany a její psychologické a sociální aspekty. Sekundárně je pozornost věnována šikaně jako pracovně-psychologickému fenoménu, vlivu pracovní šikany na samotnou organizaci a souvislostem s pozitivními i negativními trendy moderní doby (týmová práce, moc, burn-out syndrom, internetové technologie). Jako budoucí manažeři bychom se měli snažit pracovní šikanu eliminovat, protože jedině zdravé pracovní prostředí bez šikany přináší spokojenost zaměstnanců, která ve výsledku může přinést vyšší produktivitu práce, ekonomický prospěch firmy, snížení pracovní neschopnosti. I proto, že mobbing poznamenává svou oběť do konce života, a touto obětí se může stát kdokoliv, kdekoliv a v jakémkoliv postavení, je třeba jejího permanentního a naléhavého řešení.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 138 záznamů.   začátekpředchozí138 - 138  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.