Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Sledování změn populace kvasinek při výrobě červeného vína
Ducháč, Petr ; Vojtíšková, Marie (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce byla identifikace kvasinek izolovaných během kvašení vinného moštu. Vinný mošt byl získán z odrůdy Rulandské modré pěstované v integrované a ekologické produkci. Partnerem této diplomové práce bylo vinařství Holánek. V teoretické části práce byl kladen důraz na informace o determinantech kvality vína, kvasinkách a metodě PCR-RFLP. Byly popsány fyziologické vlastnosti kvasinek a také byly vysvětleny principy polymerázové řetězové reakce (PCR). V experimentální části práce byla pro identifikaci kvasinek použita molekulárně biologická metoda PCR-RFLP. Byl amplifikován specifický úsek DNA (5,8S-ITS rDNA) pomocí primerů ITS1 a ITS4. Amplikony byly následně naštěpeny pomocí restrikčních endonukleáz HaeIII, HinfI a TaqI. Vzniklé restrikční fragmenty byly elektroforeticky analyzovány a izolované kvasinky byly identifikovány a taxonomicky zařazeny na úrovni rodů a druhů.
Vliv použití enzymů na kvalitu vín
Floriánová, Jana
Bakalářská práce se zabývá enzymy a jejich využitím při výrobě vína. Práce se zabývá též jejich vlivem na víno, jak z hlediska barvy a vůně, tak i chutě. V první části bakalářské práce jsou obsaženy nejen vinařské oblastem a odrůdám vína, ale také složení révy vinné. Další oblastí, která je v první části obsažena, jsou obecné pojmy enzymů. Ve druhé části se píše o technologii výroby vína, použití enzymů v dané technologii. Na závěr jsou popsány druhy uzávěrů a stoje na jejich výrobu.
Sledování změn populace kvasinek při výrobě červeného vína
Ducháč, Petr ; Vojtíšková, Marie (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce byla identifikace kvasinek izolovaných během kvašení vinného moštu. Vinný mošt byl získán z odrůdy Rulandské modré pěstované v integrované a ekologické produkci. Partnerem této diplomové práce bylo vinařství Holánek. V teoretické části práce byl kladen důraz na informace o determinantech kvality vína, kvasinkách a metodě PCR-RFLP. Byly popsány fyziologické vlastnosti kvasinek a také byly vysvětleny principy polymerázové řetězové reakce (PCR). V experimentální části práce byla pro identifikaci kvasinek použita molekulárně biologická metoda PCR-RFLP. Byl amplifikován specifický úsek DNA (5,8S-ITS rDNA) pomocí primerů ITS1 a ITS4. Amplikony byly následně naštěpeny pomocí restrikčních endonukleáz HaeIII, HinfI a TaqI. Vzniklé restrikční fragmenty byly elektroforeticky analyzovány a izolované kvasinky byly identifikovány a taxonomicky zařazeny na úrovni rodů a druhů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.