Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Eliminace kyseliny octové kvasinkami během "kvašení přes čtyři"
Sekanina, Jan
tématem této práce je metoda překvášení vína při 4 obj. % alkoholu, se zaměřením na eliminaci kyseliny octové v rámci průběhu fermentace. Jedná se o starou metodu, která slouží k napravení těkavých vín. V úvodu práce je popsána alkoholická fermentace. Dále jsou popsány způsoby zakvášení, cesty vzniku kyseliny octové, jak ve vinici, tak ve vinařství. Část práce je věnována schopnosti kvasinek eliminovat kyselinu octovou. Věnuje se také senzorickému hodnocení vín. Praktická část je věnována překvašení naoctělých vín s moštem u odrůd Rulandské bílé a Frankovka, sledováním úbytku kyseliny octové během fermentace.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.