Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza úrovně výživy v daném zemědělském podniku
PLEVKOVÁ, Jaroslava
Tato diplomová práce je zaměřena na výživu a krmení dojnic. Zabývá se problematikou potřeby živin a energie pro dojený skot a jejich významem ve výživě dojnic, dále pak krmivy používanými pro dojnice a technologií krmení. Je zde zpracován literární přehled těchto problematik a analýza úrovně výživy ve vztahu k produkci mléka ve zkoumaném podniku. V tomto podniku jsem také vyhodnotila provozně ekonomické ukazatele.
Porovnání krmných dávek skotu v podmínkách malé farmy podle moderních systémů hodnocení krmiv
Šobáň, Petr
Diplomová práce pojednává o porovnání krmných dávek skotu v podmínkách malé soukromé farmy o 53 dojnicích na Uherskohradišťsku. Krmné dávky byly sestaveny podle systému německého, českého, francouzského a amerického. K sestavení krmných dávek bylo použito programů OKD od Agrokonzulty, Taurinutu od firmy Schaumann systému firmy SANO. Sestavené krmné dávky jsme porovnávali s užitkovostí dosaženou v období pokusu. Krmná dávka byla vypočtena na užitkovost 32,7 kg mléka při obsahu tuku 4,2 %. Při zkrmování této krmné dávky dosáhla průměrná užitkovost na farmě 28,8 kg mléka při obsahu tuku 4,2 % a bílkoviny 3,5 %. Zároveň jsme hodnotili BCS a strukturu krmné dávky na sítech PennState university. Vypočtené krmné dávky byly nadhodnoceny nad reálnou užitkovost. Podle sledování tělesné kondice nezpůsobil nadbytečný příjem krmiv ztloustnutí stáda. Analýza malé farmy nám ukázala nejčastější chyby v krmení při provozu. Z těchto chyb jsme navrhli opatření pro budoucí chod farmy.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.