Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Potravinářství jako zdroj bioaktivních látek pro kosmetické přípravky
Holá, Julie
V diplomové práci na téma „Potravinářství jako zdroj bioaktivních látek pro kosmetické přípravky“ je zpracována problematika složek potravin, které mají potenciál pro využití jako kosmetických surovin. Následně se práce zaměřuje na složky mléka využitelné v kosmetice. Praktická část sestává z přípravy nutrikosmetického nápoje z kyselé a sladké syrovátky s vhodnými příchutěmi. Sladká syrovátka byla získána jako vedlejší produkt při výrobě čerstvého sýra. Syrovátka kyselá byla získána srážením mléka kyselinou L-askorbovou. U nápoje byla provedena senzorická analýza a stanovení jeho základních složek (aktivní kyselost, titrační kyselost, obsah laktózy, obsah tuku a obsah bílkovin).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.