Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Význam a výskyt konzervantů ve výrobcích z ovoce a zeleniny
Kotrlová, Adéla
Bakalářská práce na téma Výskyt a význam konzervantů ve výrobcích z ovoce a zeleniny byla vypracována v letech 2017 až 2019 na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Konzervační metody jsou rozděleny na ty konzervaci fyzikálními metodami, které se používají při výrobě výrobků z ovoce a zeleniny. Konzervaci přídavkem chemickými látkami neboli konzervanty, kde jsou popsány jednotlivé chemické přídatné látky používané při konzervaci výrobků z ovoce a zeleniny. Právní omezení a specifikace chemických konzervujících látek přidávaných do takovýchto výrobků. Kdy je omezeno jejich množství v různých typech výrobků. Dále práce obsahuje frekvenci konzervantů ve výrobcích z ovoce a zeleniny.
Konzervace potravin - historie a současnost
Mojdlová, Veronika
Cílem bakalářské práce na téma Konzervace potravin -- historie a současnost, je vytvořit přehled metod, které byly ke konzervaci potravin využívány v minulosti, a které se používají dnes. Některé metody jsou vyvinuty z metod, které se používaly už v dávných dobách, jsou ovšem zdokonaleny a zefektivněny. V práci jsou také uvedeny a popsány jednotlivé složky potravin, jako například voda, tuky a bílkoviny. Na tyto složky působí různé vlivy, což má za následek senzorické a jakostní změny potraviny. Jsou zde popsáni nemikrobní i mikrobní činitelé, kteří se také velice významně podílejí na zhoršené kvalitě potravin. Významná část práce je věnována jednotlivým konzervačním metodám, které mikroorganismy buď ničí přímo, nebo potlačují jejich růst. V závěru jsou uvedeny obalové materiály, které mají vliv na sekundární kontaminaci potraviny.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.