Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Místní potraviny a trvale udržitelné zemědělství: Příklad komunitou podporovaného zemědělství
Strnadel, Štěpán ; Jančák, Vít (vedoucí práce) ; Čapkovičová, Andrea (oponent)
Bakalářská práce se zabývá konceptem komunitou podporovaného zemědělství, který je specifickou formou lokální potravinové sítě. V teoretické rovině je koncept zasazen do širších souvislostí vývoje zemědělství, zemědělsko-potravinového systému a jeho globalizace, trvale udržitelného zemědělství a lokálních potravinových sítí. Kritická rešerše se dále zaměřuje na zhodnocení přínosů lokálních potravinových sítí uváděných v odborné literatuře. Nejčastěji zmiňované přínosy lokálních potravinových sítí lze zařadit do oblasti životního prostředí; potravinové bezpečnosti; zdraví obyvatel a kvality potravin; a ekonomického a regionálního rozvoje. V praktické části byl metodou strukturovaných rozhovorů proveden kvalitativní výzkum, jehož předmětem byli vybraní ekologičtí zemědělci zapojení do komunitou podporovaného zemědělství. Cílem výzkumu bylo stanovení charakteristik projektů komunitou podporovaného zemědělství z pohledu zapojených zemědělců a jimi uváděných přínosů spojených s touto formou distribuce. Ve srovnání s ostatními formami distribuce jsou přínosy komunitou podporovaného zemědělství dle dotazovaných zemědělců jistota odbytu, finanční částka na sezónu předem a vyšší míra osobního kontaktu se spotřebiteli. klíčová slova: komunitou podporované zemědělství, lokální potraviny, průmyslové...
Místní potraviny a trvale udržitelné zemědělství: Příklad komunitou podporovaného zemědělství
Strnadel, Štěpán ; Jančák, Vít (vedoucí práce) ; Čapkovičová, Andrea (oponent)
Bakalářská práce se zabývá konceptem komunitou podporovaného zemědělství, který je specifickou formou lokální potravinové sítě. V teoretické rovině je koncept zasazen do širších souvislostí vývoje zemědělství, zemědělsko-potravinového systému a jeho globalizace, trvale udržitelného zemědělství a lokálních potravinových sítí. Kritická rešerše se dále zaměřuje na zhodnocení přínosů lokálních potravinových sítí uváděných v odborné literatuře. Nejčastěji zmiňované přínosy lokálních potravinových sítí lze zařadit do oblasti životního prostředí; potravinové bezpečnosti; zdraví obyvatel a kvality potravin; a ekonomického a regionálního rozvoje. V praktické části byl metodou strukturovaných rozhovorů proveden kvalitativní výzkum, jehož předmětem byli vybraní ekologičtí zemědělci zapojení do komunitou podporovaného zemědělství. Cílem výzkumu bylo stanovení charakteristik projektů komunitou podporovaného zemědělství z pohledu zapojených zemědělců a jimi uváděných přínosů spojených s touto formou distribuce. Ve srovnání s ostatními formami distribuce jsou přínosy komunitou podporovaného zemědělství dle dotazovaných zemědělců jistota odbytu, finanční částka na sezónu předem a vyšší míra osobního kontaktu se spotřebiteli. klíčová slova: komunitou podporované zemědělství, lokální potraviny, průmyslové...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.