Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Testování zpracovatelské stability polypropylenu roubovaného IAH
Hampapa, Břetislav ; Tocháček, Jiří (oponent) ; Kučera, František (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá testováním zpracovatelské stability polypropylenu roubovaného IAH (PP-g-IA). V teoretické části byly shrnuty dosud známé poznatky ohledně termické degradace derivátů kyseliny itakonové a polypropylenu (PP). V experimentální části byly vzorky připraveny z nemodifikovaného polypropylenu (PP) (Borsodchem, Maďarsko) a polypropylenu roubovaného anhydridem kyseliny itakonové (PP-g-IA), opakovanou degradací polymeru v extrudéru. Teplota trysky extrudéru byla 230 °C, otáčky 20 RPM, čas průchodu 4 min. Pomocí FT-IR spektroskopie byly sledovány funkční skupiny polymerů PP a PP-g-IA. Dále byl pozorován úbytek koncentrace naroubovaného itakonanhydridu v PP-g-IA. V závěru byly naměřeny hodnoty MVR podle normy ISO 1133, při teplotě 230 °C a závaží o hmotnosti 2,16 kg.
Testování zpracovatelské stability polypropylenu roubovaného IAH
Hampapa, Břetislav ; Tocháček, Jiří (oponent) ; Kučera, František (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá testováním zpracovatelské stability polypropylenu roubovaného IAH (PP-g-IA). V teoretické části byly shrnuty dosud známé poznatky ohledně termické degradace derivátů kyseliny itakonové a polypropylenu (PP). V experimentální části byly vzorky připraveny z nemodifikovaného polypropylenu (PP) (Borsodchem, Maďarsko) a polypropylenu roubovaného anhydridem kyseliny itakonové (PP-g-IA), opakovanou degradací polymeru v extrudéru. Teplota trysky extrudéru byla 230 °C, otáčky 20 RPM, čas průchodu 4 min. Pomocí FT-IR spektroskopie byly sledovány funkční skupiny polymerů PP a PP-g-IA. Dále byl pozorován úbytek koncentrace naroubovaného itakonanhydridu v PP-g-IA. V závěru byly naměřeny hodnoty MVR podle normy ISO 1133, při teplotě 230 °C a závaží o hmotnosti 2,16 kg.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.