Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vyhodnocení růstové intenzity a masné užitkovosti býků vykrmovaných na konkrétní farmě
Kobelková, Marta
Diplomová práce na téma: "Vyhodnocení růstové intenzity a masné užitkovosti býků vykrmovaných na konkrétní farmě" se zaměřuje na zhodnocení růstové intenzity ve výkrmu býků v Zemědělské společnosti Vítějeves a.s. Zhodnocení intenzity růstu bylo provedeno na 142 býcích různých plemen. Zvířata byla pravidelně čtvrtletně vážena a dle hmotnosti rozdělena do skupin. U jednotlivých skupin zvířat se zjišťovala statistická průkaznost mezi hmotností a přírůstky. V celé výkrmně býků byla zjištěna v období prosinec 2011 až prosinec 2013 průměrná hmotnost 462 kg, průměrný přírůstek mezi vážením činil 918 g.den-1 a průměrný přírůstek od narození 998 g.den-1. Pro zhodnocení masné užitkovosti býků plemene Český strakatý skot se zjistila hmotnost ve 120, 210 a 365 dnech stáří, vypočítal se průměrný denní přírůstek od narození, průměrný denní přírůstek mezi vážením a hmotnost jatečně upraveného těla se přepočítala pomocí koeficientu 1,78 na hmotnost zvířete před porážkou. Následně se zjišťoval vliv hmotnosti, přírůstku a jatečných parametrů na porážkový věk, netto přírůstek a zařazení do klasifikačních tříd v SEUROP systému. Býci plemene Českého strakatého skotu v průměru přirůstali do jednoho roku života 774 g.den-1, po dosažení jednoho roku se přírůstek zvýšil na 967 g.den-1. Průměrný přírůstek od narození do porážky činil 967 g.den-1. Nejvíce býků bylo poráženo do věku 650 dní a jejich porážková hmotnost se pohybovala kolem 632 kg. V systému SEUROP byli býci převážně zařazeni do třídy R2. Hmotnost JUT se pohybovala kolem 350 kg.
Vyhodnocení užitkových vlastností ve vybraném chovu ovcí
TOMEČKOVÁ, Andrea
Cílem bakalářské práce bylo vyhodnocení užitkových vlastností ve vybraném chovu ovcí. Sledování bylo zaměřeno na růstovou intenzitu jehňat, vliv věku matky na přírůstky jehňat a četnost vrhu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.