Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hygienická kvalita mléka
Holá, Kateřina
Tato práce se zabývá hygienickou kvalitou mléka, možnosti jeho ovlivnění ve stáji v procesu chovu i při jeho získávání. Teoretická část podrobně popisuje jednotlivé složky mléka, jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy a zaměřuje se na hygienu získávání mléka před i po dojení. Dále je zde popsáno tepelné ošetření mléka, včetně onemocnění skotu, které ovlivňuje mléčnou užitkovost. V praktické části se hodnotí kvalita mléka ve vybraném zemědělském podniku. Vychází se z výsledků laboratorních rozborů mléka, které jsou hodnoceny podle ročního období a zdravotního stavu dojnic.
Inhibiční látky v mléce a způsoby jejich detekce
Mrázková, Martina
Bakalářské práce se zabývá výskytem inhibičních látek v mléce a jejich detekcí. Inhibiční látky jsou v mléce velkým problémem a to hlavně při jeho technologickém zpracování a také z hygienických důvodů. V práci jsou popsány jednotlivé skupiny inhibičních látek v mléce, které jsou rozepsány od možného zdroje kontaminace až po jejich účinek. Dále práce pojednává o faktorech ovlivňujících hladiny inhibičních látek v mléce, k čemuž také náleží zásady používání léčiv, maximální limity reziduí a prevence kontaminace mléka inhibičními látkami. V další části je v práci popsána detekce inhibičních látek, které jsou rozepsány podle jednotlivých možných způsobů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.