Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vlastnosti hydrokoloidů jako rosolujících prostředů pro pomazánky
Sehnalová, Petra
Práce shromáždila teoretické a experimentální poznatky pro prozkoumání pevnosti rosolovaných výrobků z ovocného protlaku. Výchozím polotovarem byla zvolen jablečný protlak a zkoumanými rosolotvornými látkami byl agar a alginát sodný. Provedené pokusy prokázaly, že tyto hydrokoloidy jsou vhodné pro tyto účely. Vyhovují z hlediska pevnosti výsledného výrobku, z hlediska chuti, barvy, vůně, roztíratelnosti, krájitelnosti a konzistence. Zkoumané hydrokoloidy nevyžadují další přidanou cukernou sušinu ani kyseliny nebo technologický pektin, který je v ovocné surovině přítomen v množství udané jeho aktuální degradací. Z provedených pokusů je prokázáno, že lze vytvořit chutný rosolovaný ovocný výrobek za přídatku pouze jedné přidané látky a to v koncentraci 4 až 5 % u agarových výrobků a v koncentraci okolo 1 % u alginátových výrobků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.