Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Konfrontace historického a reálného ocenění v IFRS u nefinančních aktiv
Dvořáková, Magdaléna ; Vašek, Libor (vedoucí práce) ; Procházka, David (oponent)
Diplomová práce se věnuje dvěma hlavním koncepcím oceňování -- historická a reálná cena. Cílem je objasnit fair value jako oceňovací základnu použitelnou pro přiřazení hodnoty nefinančním aktivům, a porovnat ji s velmi známou koncepcí oceňovaní na bázi historických cen. V souvislosti s oceňováním historickou cenou je věnována pozornost i problematice znehodnocení aktiv ve smyslu snížení jejich účetní hodnoty. Stěžejní část se však zaměřuje na oceňování ve fair value podle nového standardu IFRS 13. V rámci praktické části je proveden výzkum používanosti fair value jako oceňovací základny u nefinančních aktiv.
Oceňování ve finančním účetnictví
Kosková, Lenka ; Zelenka, Vladimír (vedoucí práce) ; Procházka, David (oponent)
Diplomová práce se věnuje základním koncepcím oceňování, jež se vyvinuly v oblasti finančního účetnictví. Pojednává o hlavních rysech oceňování vybraných položek aktiv a závazků dle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Velký prostor je věnován fenoménu fair value v současné úpravě IFRS a v souvislosti s návrhem nového standardu "Fair Value Measurement". Nechybí ani zmínka o roli oceňování v době finanční krize. Poslední kapitola práce je věnována oceňování vybraných položek aktiv a závazků dle české účetní legislativy v komparaci s IFRS.
Oceňování ve finančním účetnictví
Boučková, Markéta ; Zelenka, Vladimír (vedoucí práce)
Práce poskytuje ucelený přehled metod oceňování aktiv a pasiv ve finančním účetnictví podle české právní úpravy a také podle mezinárodních standardů IFRS. V první části rozebírá jednotlivé oceňovací základny, a v části druhé se pak věnuje použití těchto oceňovacích základen u jednotlivýh druhů majetku. Závěrem shrnuje klíčové poznatky a související náhled autorky na tuto problematiku.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.