Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Obchodně-manažerské souvislosti novely vinařského zákona
Vrtalová, Karolína
Bakalářská práce se zabývá novelizací zákona o vinohradnictví a vinařství zákonem č. 26/2017 Sb a jejími dopady na obchodní činnost podniků ve vinařství v České republice. V práci jsou podrobněji rozebrány oblasti, do kterých novela nejvíce zasahuje, tj. podmínky prodeje sudového vína, označování vína a falšování vína. Detailně je v textu popsán zahraniční obchod, import a export vína, spotřeba a produkce vína v České republice. Ve vlastní části práce je proveden výzkum pomocí dotazníkového šetření a rozhovorů, který zjišťuje dosavadní znalosti novely vinařského zákona a její vliv na provoz podniku vybraných podnikatelů ve vinařství. Na konec je práce věnována doporučením pro výše zmíněné podnikatele.
Aditiva ve víně a možnosti jejich detekce
Mikuš, Jan
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou přídatných látek do vína a možnostmi jejich kvalitativní i kvantitativní detekce. Dále se zabývá platnou Evropskou a Českou legislativou vztaženou na přídatné látky. V praktické části byla provedena sumarizace dat z provedených kontrol révových vín v letech 2014 –2018 s vyhodnocením z pohledu falšování.
Analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína
Rozek, Kamil
Tato diplomová práce je zaměřena na analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína. V literární části se zabývá platnými zákonnými opatřeními, která regulují povolené látky ve víně a povolené postupy při výrobě vína. Seznamuje čtenáře se způsoby falšování vín v České republice, které vyplynuly z analýzy souboru nevyhovujících vzorků vín, které SZPI zachytila v rozmezí let 2012 -- 2015. V praktické části popisuje postup výroby révového vína a jejich napodobenin a metody použité pro jejich následný senzorický a analytický rozbor. Následně vyhodnocuje naměřená data a porovnává možnosti a vhodnosti senzorického hodnocení a analytických rozborů k odhalení falšování vín.
Aditiva ve víně a možnosti jejich detekce
Čuta, Jaromír
Předmětem této bakalářské práce je popis aditivních látek ve vínech a možnosti jejich detekce. Bakalářská práce byla vypracována na Ústavu posklizňových technologií, Zahradnické fakulty v Lednici na Mendelově univerzitě v Brně v letech 2012 - 2014. V jednotlivých kapitolách jsou popsány aditivní látky, jak zákonem povolené, tak i látky které jsou ze zákona zakázány přidávat. Vyličuje legislativní požadavky vztahující se na vinohradnictví a vinařství v rámci České republiky a Evropské unie. Dále se zabývá vybranými analytickými metodami sloužícími k detekci aditivních látek a kontrole autenticity vín.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.