Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analýza faktorů výkonnosti podniků agrobyznysu
Prachařová, Hana
Diplomová práce se zabývá odvětvím pekárenství v České republice. Podle klasifikace ekonomických činností jde o obor CZ-NACE 10.7 Výroba pekařských, cukrářských a jiných moučných výrobků, který tvoří významnou složku potravinářského průmyslu České republiky. Cílem práce je popsat strukturu podniků v tomto oborou, dále provést finanční analýzu podniků v tomto odvětví a také analýzu faktorů, které finanční výkonnost ovlivňují. Práce se skládá z literární rešerše a z vlastní práce. V literární rešerši jsou vymezeny základní pojmy týkající se zkoumané problematiky, zejména tedy teorie finanční analýzy a regresní analýzy. Vlastní práce se zabývá strukturou podniků v oboru, dále pak konkrétními výpočty průměrných hodnot ukazatelů z oblastí poměrové finanční analýzy a jejich vývojem v čase a v poslední části je provedena analýza faktorů, ovlivňujících rentabilitu podniků v tomto oboru.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.