Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných produktech
BALDÍKOVÁ, Eva
Mléko je díky své nutriční hodnotě a pH výborným živným médiem pro růst patogenních mikroorganismů. Stává se tak nebezpečným zdrojem alimentárních onemocnění, zvláště v kombinaci s nedodržováním hygieny výrobního procesu a 10 zlatých pravidel vydaných světovou zdravotnickou organizací WHO. Práce se zabývá popisem jednotlivých druhů patogenních mikroorganismů vyskytujících se v mléce a mléčných produktech, faktory, jež ovlivňují jejich růst a množení, a v neposlední řadě zdravotními riziky spojenými s konzumací.
Hospodářský vývoj a postavení Irska v EU
Dlubalová, Zuzana ; Jeníček, Vladimír (vedoucí práce) ; Jelínek, Jiří (oponent)
Práce přibližuje hospodářský vývoj Irska,hledá příčiny a následky dlouholeté hospodářské zaostalosti a hlavní faktory ekonomického růstu druhé poloviny devadesátých let. Poté charakterizuje postavení země v Evropské unii z hlediska členství v Evropské měnové unii, vlivu Společné zemědělské politiky na důležitý sektor zemědělství. Zhodnoceno je předsednictví Irska v Radě EU v první polovině roku 2004 a působení regionální a strukturální politiky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.