Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Biodynamika ve vinařství
Vyoral, Albert
Tato teoretická bakalářská práce se věnuje biodynamice ve vinařství. Literární část začíná úvodem do biodynamiky, rozšířením a nabíráním na její popularitě. Následně jsou popsány organizace, poskytující biodynamickou certifikaci. Pátá kapitola se věnuje obecným principům vinifikace v rámci biodynamiky. Dále je popsán vliv astronomických jevů ve vztahu ke sklizni hroznů, ale i dalším procesům v průběhu vinifikace. Současně je vysvětlen vliv kvality hroznů na výsledné víno. Sedmá část se zabývá obecnými pravidly práce ve sklepě i důležitostí samotného sklepa. Další část se již věnuje samotné výrobě vína. Struktura tohoto tématu se odvíjí od výrobních metod, které pomáhají snížit obsah SO2 a celkově přispívají ke snížení intervencí během výroby, což je důležitou součástí biodynamických zásad. Práce se zabývá i možnými vadami vína, které souvisí s výrobou vína s minimalizací dávek SO2 a obecně malými zásahy během výroby i zrání vína. Součástí jsou i možná doporučení jak by bylo možné jim předejít. Samostatná kapitola je zaměřena na předfermentační úpravy a alkoholovou fermentaci v souladu s biodynamickými principy. Následně jsou probrány možnosti školení vín až po lahvování.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.