Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Posouzení úrovně výživy ve vztahu k produkci mléka u dojnic
HORKÝ, Jan
Diplomová práce se zabývá zhodnocením současné technologie výroby a kvality silážovaných krmiv, technikou krmení, složením krmných dávek a vybranými ukazateli produkce mléka v průběhu let 2013 2014 v zemědělském družstvu Kojčice. Ve sledovaném družstvu byla také vyhodnocena ekonomika výroby mléka. Z výsledků je patrné, že krmné dávky byly dobře vybalancovány ve srovnání s doporučenými hodnotami živin pro dojnice. Průměrná užitkovost v roce 2014 byla 5 960 l na dojnici za rok, což znamenalo pokles oproti roku 2013 o 146 l. Náklady na krmný den byly 138,2 Kč. Průměrné náklady na jeden litr vyrobeného mléka činily 8,75 Kč/l.
Výživa dojnic v různých fázích mezidobí se zaměřením na pososuzení vlivu výživy na produkci a kvalitu
HORKÝ, Jan
Tématem této bakalářské práce je výživa dojnic v různých fázích mezidobí se zaměřením na posouzení vlivu výživy na produkci a kvalitu mléka. V zemědělském družstvu Kojčice v obci Krasíkovice jsem sledoval parametry výživy a produkce v průběhu roku u dojnic českého strakatého skotu. V první části práce jsem se zaměřil na techniku a krmení dojnic, krmné dávky a zhodnocení vyrobených krmiv. Kukuřičná siláž, která se zkrmovala, byla zařazena do první jakostní třídy. Jetelové siláže byly zařazeny do první, druhé, ale i třetí třídy. Poradenskou činnost ohledně výživy, rozborů krmiv a sestavování krmných dávek zajišťuje Mikrop Čebín. Dále jsem se zaměřil na zdravotní stav dojnic a telat v návaznosti na výživu. Průměrná užitkovost byla 6 450 kg mléka na dojnici za rok. Sledoval jsem jednotlivé složky mléka a vyhodnotil jsem, jak se měnily v průběhu roku. Průměrný obsah bílkovin byl 3,48 % a tuku 4,12 %. V další části jsem zhodnotil ekonomické ukazatele výroby mléka. Průměrné náklady na krmný den byly 143,51 Kč. Průměrné výrobní náklady na litr mléka se pohybovaly okolo 8,51 Kč. Průměrná výkupní cena za litr mléka byla 7,64 Kč.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.