Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Optimalizace ideální stravy
Šádová, Eva ; Kuncová, Martina (vedoucí práce) ; Šindelářová, Irena (oponent)
Diplomová práce se věnuje problematice hledání nejlepšího jídelníčku vzorového pacienta v nemocnici. Cílem práce je vytvoření modelu optimalizace vybraných hodnot, charakterizujících racionální dietu a jeho výpočet pomocí programového vybavení. Optimalizačním kritériem je dosažení co nejnižších nákladů na použité potraviny. V první části je popsána teorie optimalizačních úloh, která se zde nejvíce zabývá oblastmi lineárního a celočíselného programování. Ve druhé části se věnuji problematice výživy. Třetí část je věnována popisu použitých reálných dat a hlavně způsobu řešení modelu a interpretaci výsledků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.