Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza prvků v potravních doplňcích
Motlová, Tereza ; Navrátilová, Jana (oponent) ; Vitoulová, Eva (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice potravních doplňků, minerálních prvků a jejich stanovení v doplňcích stravy. Cílem práce bylo vypracování literární rešerše zaměřené na potravní doplňky, minerální prvky v nich obsažené a na metody stanovení vybraných prvků v doplňcích stravy. První část této práce je věnována doplňkům stravy, jejich základním kategoriím, minerálním prvkům obsaženým v potravních doplňcích a jejich účinkům při nadbytku či nedostatku v lidském organismu. Druhá část bakalářské práce je věnována možnostem stanovení vybraných minerálních látek v potravních doplňcích. Dále se práce zabývá přípravou vzorků pro analýzu a jednotlivými metodami pro jejich stanovení. Doplňky stravy jsou potraviny určené k přímé spotřebě, které se odlišují od běžných potravin vysokým obsahem vitamínů, minerálních prvků a jiných látek, které mají nutriční a fyziologický účinek. Potravní doplňky jsou vyrobeny za účelem doplnění stravy pro běžné uživatele na úroveň příznivě ovlivňující zdraví.
Analýza prvků v potravních doplňcích
Motlová, Tereza ; Navrátilová, Jana (oponent) ; Vitoulová, Eva (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice potravních doplňků, minerálních prvků a jejich stanovení v doplňcích stravy. Cílem práce bylo vypracování literární rešerše zaměřené na potravní doplňky, minerální prvky v nich obsažené a na metody stanovení vybraných prvků v doplňcích stravy. První část této práce je věnována doplňkům stravy, jejich základním kategoriím, minerálním prvkům obsaženým v potravních doplňcích a jejich účinkům při nadbytku či nedostatku v lidském organismu. Druhá část bakalářské práce je věnována možnostem stanovení vybraných minerálních látek v potravních doplňcích. Dále se práce zabývá přípravou vzorků pro analýzu a jednotlivými metodami pro jejich stanovení. Doplňky stravy jsou potraviny určené k přímé spotřebě, které se odlišují od běžných potravin vysokým obsahem vitamínů, minerálních prvků a jiných látek, které mají nutriční a fyziologický účinek. Potravní doplňky jsou vyrobeny za účelem doplnění stravy pro běžné uživatele na úroveň příznivě ovlivňující zdraví.
Nominální anafora a determinace ve starofrancouzském románu Aucassin et Nicolette
ŽEMLIČKOVÁ, Klára
Tématem diplomové práce je vztah mezi anaforizací jmenného syntagmatu a determinací, kterou lze chápat jako exponenta anaforizačního procesu. Cílem práce je na základě odborné literatury a analýzy anaforických jmenných syntagmat v textu Aucassin et Nicolette zhodnotit roli, jakou měly jednotlivé determinanty ve starofrancouzštině s ohledem na jejich roli ve francouzštině současné. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První, teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů za použití odborné literatury, na nichž bude analýza postavena a druhá, praktická část spočívá z větší části v samotné analýze anaforických jmenných syntagmat v textu Aucassin et Nicolette.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.