Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Ekonomické zhodnocení dopadu abiotických stresových faktorů na výnosnost u Slunečnice roční
Zaikova, Viktoriia
Tato bakalářská práce se zabývá dopadem stresových abiotických faktorů – sucho, vysoké teploty a salinita půdy na výnosy slunečnice roční. Cílem bylo zhodnotit jejich vliv na CZV této olejniny. V literárním přehledu práce je určeno, které faktory jsou abiotické. Dále bylo prozkoumáno několik literárních materiálů, kde byl proveden výzkum týkající se produkce slunečnice. Bylo zjištěno, jaký má význam táto olejnina v hospodaření a jak se používá. Zvolený cíl byl vyřešen pomocí provedení statistického zpracování dat za období 2015–2019 výnosu, produkce a osevních ploch slunečnice roční v Evropě a České republice. Na jejich základě bylo zjištěno, že v důsledku sucha a vysokých teplot se výnosy této olejniny mohou snížit o 15–30 %. Ukázalo se tedy, že i přesto všechno je slunečnice jednou z nejspolehlivějších rostlin a je ekonomicky nejvýhodnější – rentabilita dosahuje okolo 60 %.
Využití simplexového algoritmu pro transformaci výroby
GUROVIČOVÁ, Eva
Cílem diplomové práce bylo navrhnout transformaci výroby s použitím simplexového algoritmu. Transformace navázala na bakalářskou práci, pro kterou jsem vytvořila prvotní výrobu zemědělského podniku se zaměřením na rostlinnou a živočišnou výrobou. Transformace spočívala v přeměně mléčné produkce na produkci zaměřenou na chov krav bez tržní produkce mléka. Základní kamenem bylo předělání rostlinné výroby. Její produkce se používala nejen pro výrobu vlastního krmení, ale prodejem rostlinných komodit na trhu pro zvyšování zisku. Nová výroba se zaměřuje na pěstování rostlinné výroby čistě jen pro vlastní spotřebu jako krmivo. Veškerý zisk vytváří živočišná výroba. Záměrem tedy bylo transformovat rostlinnou a živočišnou výrobu tak, abych získala co nejefektivnější nový způsob využití osevní plochy, pro změnu výroby.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.