Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analýza nabídky biopotravin ve veřejném stravování
KOROUSOVÁ, Radka
Problematikou, kterou se ve své bakalářské práci zabývám, je {\clqq}Analýza nabídky biopotravin ve veřejném stravování``, konkrétně jsem se zaměřila na oblast Písku a nejbližšího okolí. V současnosti zesiluje trend {\clqq}zdravého životního stylu``, kterého jsou biopotraviny již dlouhou dobu nedílnou součástí. Ze všech různých médií se můžeme dozvědět, jak je důležité stravovat se zdravě, chutně a výživně. Lidé si stále více uvědomují význam hodnotného stravování. Spotřebitele motivuje k nákupu biopotravin v prvé řadě zdraví. Biopotraviny můžeme souhrnně označit za vysoce hodnotné a zdravé potraviny. Jsou vyrobené z produktů ekologického zemědělství, v němž se nepoužívají umělá hnojiva, chemické přípravky, postřiky, hormony ani umělé látky. Marketingový výzkum jsem prováděla nahodile prostřednictvím osobního dotazování a dotazování prostřednictvím emailu. Podařilo se mi získat 45 vyplněných dotazníků. V dané oblasti nabízí biopotraviny 4 restaurace. Ty vedl k zavedení biopotravin především zdravý životní styl. Z převážné části však ve vybrané oblasti nejsou biopotraviny k přípravě jídel v restauracích používány. Věří, že největší překážkou je cena biopotravin a provozovatele by k jejich zavedení vedl především vyšší zájem ze strany zákazníků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.