Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Influence of different buckwheat flours on selected qualitative parameters of cookies
EZE, LILIAN ADAEZE
common buckwheat (fagopyrum esculentum Monech) consumption has many of the health benefits due to its high levels of phenolic compounds in groats and high antioxidant activity. The aim of the work was to test the possibility of cookies production with graduated proportion of different buckwheat flours from sprouts and evaluate their selected qualitative properties. Blends of wheat flours and buckwheat sprout flours containing 0%,5%, 10%,and 20%buckwheat sprouts , on a replacement basis , were prepared .flour characteristics as water absorption capacity , bulk density forming capacity , swelling capacity were determined .Physical ( diameter ,thickness, spread ratio, spread factor, weight hardness and colour)and sensory characteristics of cookies ( colour and appearance , flavour, taste texture and overall acceptability ) were also determined .The addition of buckwheat sprout mainly affected the colour properties of the cookies .. of the properties of flour enriched with buckwheat sprouts, water absorption capacity was affected only by the addition of 20% buckwheat sprout and swelling capacity by the addition of 15 and 20% sprouts .of the sensory properties of the cookies , the taste and flavour of the cookies was negatively affected only by 20% share of buckwheat sprout in flour ,therefore , we can recommend the addition of buckwheat sprouts to wheat flour up to 15% for the production of cookies .
Vliv vybraných agrotechnických opatření na produkci pohanky tatarské
BISCHOFOVÁ, Michaela
Diplomová práce se zabývá pohankou tatarskou (Fagopyrum tataricum L.) Gaertn, druhým nejčastěji pěstovaným druhem pohanky. Cílem práce bylo zhodnotit vliv termínu setí a zálivky na vybrané produkční parametry pohanky tatarské a doporučení pro její pěstování. Založení maloparcelkového pokusu s pohankou tatarskou probíhala ve třech různých termínech setí ve variantě se závlahou a bez na stanovišti soukromého pozemku v obci Křemže. V průběhu vegetace byl stanoven počet rostlin na ploše, doba vzejití, květu a plné zralosti. V době sklizně byla stanovena výška rostlin, hodnota biologického výnosu, výnosu nažek, podíl prázdných nažek, hmotnosti tisíce nažek, objemová hmotnost a podíl velikostních frakcí nažek. Nejvyššího výnosu nažek dosáhla pohanka z výsevu 1. května. Zavlažovaná pohanka tatarská vykázala výnos 8,97 t/ha, nezavlažovaná 8,43 t/ha. Zavlažované rostliny u výsevu 1. května dosáhly nejvyšší průměrné hmotnosti a poskytly i nejvyšší biologický výnos (42,02 t/ha).
Distribuce kyseliny chlorogenové a hyperosidu v pohance seté
Kalinová, J. ; Vrchotová, Naděžda ; Tříska, Jan
Stanovení obsahu kyseliny chlorogenové a hyperosidu v jednotlivých částech pohanky a sledovaní změn jejich obsahu během vegetace. Porovnání obsahu sledovaných látek mezi odrůdami.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.