Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv aktivity vody na obsah mikroorganizmů ve vybraných masných výrobcích
BURIANOVÁ, Michaela
Cílem této diplomové práce je sledovat, jakým způsobem ovlivňuje množství vody (vodní aktivita) množství mikroorganismů ve vybraných balených masných výrobcích z pohledu norem, které udávají jejich specifické požadavky na zdravotní nezávadnost těchto výrobků. První část této práce popisuje různé typy obalových materiálů masných výrobků, rody mikroorganismů, které se v nich vyskytují a definici vodní aktivity. Druhá část poté zachycuje provádění vlastního měření vodní aktivity a měření výskytu mikroorganismů a koliformních bakterií, od výběru vhodných masných výrobků, jejich typů balení, přípravy vzorků a vyhodnocení naměřených metod. Výsledky ukázaly, že aktivita vody ovlivňuje výskyt mikroorganismů a koliformních bakterií, a to tím způsobem, že čím je vodní aktivita nižší, tím je nižší výskyt mikroorganismů a koliformních bakterií.
Vliv typů balení na trvanlivost masných výrobků
BURIANOVÁ, Michaela
Cílem této bakalářské práce je porovnat vliv různých typů balení (průtažná fólie, modifikovaná atmosféra, vakuové balení) masných výrobků na jejich zdravotní nezávadnost z pohledu norem, které určují specifické požadavky na zdravotní nezávadnost masných výrobků. První část této práce popisuje vývoj a různé typy uzenářských obalů a obalových materiálů masných výrobků. Druhá část zachycuje provádění vlastního testování a měření výskytu mikroorganismů a koliformních bakterií od vlastního výběru vhodných typů masných výrobků, typů balení, přípravy vzorků až po vyhodnocení naměřených hodnot. Výsledky ukázaly, že typ balení, není to jediné kritérium, které ovlivňuje trvanlivost zvolených masných výrobků.
Analýza kvality pitné vody v jižních Čechách
VRÁNEK, Ivo
Cílem diplomové práce bylo porovnání ukazatelů pitné vody ve vybraných oblastech jižních Čech. Sledovaným obdobím byl leden 2012 prosinec 2014. Sledovanými parametry byly Mikrobiologické ukazatele (Escherichia coli, koliformní bakterie, počty kolonií při 22°C, počty kolonií při 36°C), Organoleptické ukazatele (barva, zákal, pach, chuť), Fyzikální a chemické ukazatele (amonné ionty, dusičnany, dusitany, chemická spotřeba kyslíku, chloridy, konduktivita, mangan, pH, sírany, vápník a hořčík, železo). Z celkového souboru 1165 dat překračovalo limit 23 hodnot (1,97%), při vyhodnocení všech sledovaných ukazatelů jakosti (mikrobiologické, organoleptické, fyzikální a chemické). Při hodnocení mikrobiologických ukazatelů, překročilo limity 6 hodnot (1,97%), z celkových 304 údajů. U organoleptických ukazatelů překročila limit 1 hodnota (0,44%), z celkových 227 údajů. Při hodnocení fyzikálních a chemických ukazatelů, překročilo limit celkem 16 hodnot (2,52%), z celkového počtu 634 údajů. Celkem tedy 23 hodnot nevyhovuje stanoveným limitům uvedených Vyhláškou č. 252/2004 Sb. a předpisům EU. Jedná se o hodnoty ukazatelů - počty kolonií při 22°C, počty kolonií při 36°C, zákal, mangan, vápník a železo.
Analýza vybraných ukazatelů kvality vody
KŘÍŽOVÁ, Iveta
Cílem této diplomové práce je provést analýzu vybraných ukazatelů kvality pitné vody a posouzení faktorů, které ji ovlivňují. V první části jsou zachyceny vybrané mikrobiologické ukazatele, tak jak je popisuje literatura, včetně platných norem a vyhlášek. Druhá část popisuje průběh provádění vlastní analýzy, z poskytnutých materiálů akreditovanou laboratoří společnosti AGRO-LA, spol. s r. o., až po vyhodnocení získaných výsledků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.