Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ekologicky šetrné budovy - identifikace perspektiv pro zvýšení poptávky po dřevě a dřevařských výrobcích
Jedličková, Tereza
Tato bakalářská práce se zaměřuje na srovnání a zhodnocení certifikačních systémů BREEAM, LEED, SBToolCZ a WELL v souvislosti s použitím dřeva a dřevěných výrobků v konstrukcích budov a jejich možný vliv na koeficient hodnocení. V práci je popsáno, jakým způsobem jednotlivé systémy hodnotí použití dřeva a jaké jsou požadavky na jeho zdroje a zpracování. V teoretické části práce jsou popsány základní vlastnosti dřeva a dřevěných výrobků, jejich výhody a nevýhody a také ekologické aspekty spojené s jejich využíváním. Práce se také zaměřuje na ekologické závazky České republiky, ze kterých vyplývá zvýšení důrazu na šetrnější výstavbu a které by mohly podpořit hypotézu o potenciálu zvyšování poptávky po dřevě a dřevařských výrobcích v této oblasti. V praktické části práce jsou popsány jednotlivé certifikační systémy, způsob hodnocení a kritéria pro udělování certifikátů. Dále jsou prezentovány výsledky srovnání certifikačních systémů z hlediska požadavků na použití dřeva a dřevěných výrobků v budovách. V závěru práce jsou shrnuty výsledky a je diskutováno, jakým způsobem lze při použití dřeva a dřevěných výrobků zvýšit šance na získání certifikátu v rámci jednotlivých certifikačních systémů.
Fairtradový čaj na českém trhu
RYSOVÁ, Kateřina
Cílem této práce je popsat situaci s fairtradovými výrobky na českém trhu a vymezit produkční standardy pro pěstitele a obchodníky s fairtradovým čajem. V teoretické části jsou popsány základní informace o čaji, systému fair trade a fairtradovém čaji. Praktická část se zabývá spotřebitelským chováním při nákupu fairtradového čaje a průzkumem nabízeného sortimentu fairtradových výrobků v maloobchodních jednotkách.
Fairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhu
MATIKO, Oleksandr
Cílem bakalářské práce je zmapování situace na českém trhu s fairtradovými výrobky z kakaa a čokolády, a přiblížit, jak funguje fair trade pro pěstitele a obchodníky. V rámci konceptu fair trade je popsán certifikační systém Fairtrade, jenž uděluje ochrannou známku Fairtrade?. V návaznosti na certifikační proces jsou vymezeny příslušné produkční standardy pro pěstitele a obchodníky s kakaovými boby. Práce se také zabývá dodavatelskými a zpracovatelskými aktivitami na území České republiky. Na základní charakteristiku navazují analytická šetření, zaměřená na nabídku konkrétních produktů v maloobchodních jednotkách, a spotřebitelské chování při nákupu fairtradových výrobků z kakaa a čokolády.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.