Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv ročního období na složení a bod mrznutí mléka holštýnských dojnic ve vybraném chovu
Hájková, Kamila
Cílem této bakalářské práce bylo zhodnotit vliv ročního období na základní složky u mléka Holštýnských dojnic ve vybraném podniku. Sledován byl obsah tuku, bílkovin a bod mrznutí mléka. V literárním přehledu byly zpracovány informace o složení mléka, bodu mrznutí mléka, historii holštýnského plemene a kontrole užitkovosti. Vzorky urče-né k následné analýze byly odebírány jednou za tři měsíce od jara do zimy 2014 v den kontroly užitkovosti na Farmě Lesoňovice, která se zabývá chovem holštýnských dojnic. V laboratoři Aplikované laktologie na Ústavu chovu a šlechtění zvířat Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně byly analyzovány základní složky a bod mrznutí mléka. Nádoj byl zjišťován z kontroly užitkovosti. U analyzovaných parametrů za každé období byly stanoveny průměrné hodnoty a ty byly následně porovnány s ostatními obdobími. Z výsledků vyplývá, že vliv ročního období se nejvíce projevil v obsahu tuku a na bod mrznutí mléka, méně v obsahu bílko-vin.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.