Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Perspektivy využití laktoferinu
Pavlík, Patrik
Tato práce se zaměřovala na shrnoutí poznatků zabývajících se laktoferinem, jako jsou zdroje jeho získavání, metody izolace, biochemické vlastnosti, struktura a odolnost vůči denaturaci za různých podmínek. Zároveň jsou specifikovány biologické účinky Lf na lidský organismus, především se zaměřením na antivirální účinky, podporu imunity a zvýšení výkonnosti u sportovců. Dále byla věnována pozornost metodám enkapsulace a dodávání Lf do organismu, kde nejúčinnější metodou stále zůstává metoda perorálního podání. Současně jsou shrnuty možnosti jeho současného využití v potravinářství a dalších odvětvích. Poslední částí práce bylo vytvoření změsi vhodné pro tisk jedlých obalů vytisknutých prostřednictvím 3D tiskárny na potraviny, do kterých by bylo možné Lf později enkapsulovat a vytvořit tak funkční potravinu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.