Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Barva u vína
Kožušníková, Klára
Bakalářská práce na téma “Barva u vína“ se věnuje technologiím výroby červeného i růžového vína, chemickým složením vína a faktory, které ovlivňují barvu u vína. Jsou zde stručně popsané antokyany a fyzikálně-chemické procesy, které způsobují jejich degradaci. Práce popisuje rozmanitou barevnou škálu vín a je zde také uvedeno subjektivní a objektivní hodnocení barvy. Praktická část se zabývá stanovením barvy červeného vína u celkem 32 vzorků různé země původu, které byly měřeny pomocí systému CIELAB. Jednalo se o vzorky odrůd Cabernet Sauvignon, Frankovka, Merlot a Modrý Portugal. Barevné rozdíly byly zjištěny mezi jednotlivými vzorky a odrůdami.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.