Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv metod odkalení moštu na senzorický a analytický profil vín révy vinné
Nevěděl, Vít
Tato diplomová práce se zabývá metodami odkalení moštu a vlivem odkalení na senzorický a analytický profil vín révy vinné. Teoretická část se zabývá obsahovými látkami révových moštů, odkalením, čirostí vín, účinkem bentonitu a významem oxidu siřičitého ve víně. V experimentální části byl proveden pokus, při kterém bylo vyrobeno sedm variant s různou intenzitou odkalení u dvou odrůd révy vinné. Poté probíhal monitoring oxidu siřičitého a jeho dodávání vždy v daném termínu. Vína byla hodnocena podle analytických parametrů a také pomocí senzorického hodnocení. Byl použit sto bodový systém hodnocení vín, který byl doplněn aromatickým profilem jednotlivých vín. K pokusu bylo vybráno vhodné statistické vyhodnocení a interpretovaný závěr o výsledcích a vlastnostech jednotlivých variant pokusu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.