Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Veltlínské zelené a jeho variabilita ve Znojemské vinařské podoblasti
Jíra, Filip
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem půdních a klimatických podmínek na Veltlínské zelené. Dále zkoumá jeho variabilita ve znojemské vinařské podoblasti, jakožto nejmenší podoblasti na Moravě. Základním úkolem práce je zmapovat Znojemskou vinařskou podoblast z hlediska klimatických, geologických a půdních podmínek, dále uvést významné pěstitele révy a výrobce vína. V praktické části bakalářské práce byla provedena senzorická a základní chemická analýza vín odrůdy Veltlínské zelené, ročníku 2017, která jsou zároveň zařazena do apelačního systému VOC Znojmo. Získané poznatky jsou v práci zhodnoceny a podrobně popsány.
Znojemsko, jeho integrovaná produkce a bioprodukce révy vinné
Čurdová, Jiřina
Cílem této bakalářské práce na téma Znojemsko, jeho intergrovaná produkce a bioprodukce révy vinné je zhodnotit celkovou produkci a význam integrované produkce a bioprodukce hroznů révy vinné na Znojemsku. Popsána je historie vinohradnictví a vinařství ve Znojemské vinařské podoblasti, vinařská legislativa a systémy pěstování vinné révy v ČR. Pozornost byla věnována charakteristice Znojemské vinařské podoblasti, přírodním, geologickým a klimatickým podmínkám. V samostatné práci jsem shromáždila získaná data o Znojemské vinařské podoblasti a vypracovala z nich tabulkový a grafický přehled, popsány zde byly vinařské obce, charakteristické odrůdy pro Znojemsko s průměrnými hodnotami sklizně. Dále jsem představila dva podniky zabývající se integrovanou produkcí (Zemědělské družstvo Hodonice a Vinné sklepy Lechovice, spol. s.r.o.) a jeden podnik hospodařící ekologickou produkcí vinné révy (Vinařství Barabáš), které jsou klíčové pro Znojemsko. Také jsem představila dvě vinařství, která se zabývají malovýrobou vína ve znojemské vinařské podoblasti a uvedla získané hodnoty ze sklizně hroznů vinné révy (Vinařství Sádek, s.r.o. a Vinařství rodiny Čurdovi).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.