Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Připravenost zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje na výskyt vysoce nakažlivé nemoci Připravenost Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje na výskyt vysoce nakažlivé nemoci
BREJCHA, Martin
Cílem bakalářské práce je posoudit současný stav připravenosti Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje na výskyt vysoce nakažlivé nemoci. Jedná se o aktuální a cíleně zvolené téma s ohledem na stále vzrůstající možnost výskytu vysoce nakažlivé nemoci na území České republiky. Zdravotnickou záchrannou službu Plzeňského kraje jsem si vybral, jelikož jsem jejím zaměstnancem a v Plzeňském kraji žiji. Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na rešerši právních norem a dokumentů řešících problematiku vysoce nakažlivých nemocí a charakteristiku vybraných vysoce nakažlivých nemocí s mezilidským přenosem. V praktické části je posouzena disponibilita osobními ochrannými pracovními pomůckami pro výjezdové skupiny a pro specializovaný bio hazard tým, který je určen pro řešení mimořádné události s výskytem vysoce nakažlivé nemoci. Stranou nezůstalo posouzení materiálního vybavení, provádění výcviku specializovaného týmu, součinnost se složkami integrovaného záchranného systému a s vybranými zdravotnickými zařízeními. Hodnocena je i interní dokumentace Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Bakalářská práce obsahuje konkrétní návrhy na zlepšení připravenosti Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje na výskyt vysoce nakažlivé nemoci ve dvou oblastech. Z hlediska technického vybavení je navrženo zřízení pracovní skupiny, která by se měla zabývat specifikací požadavků k výběrovému řízení na nový speciální sanitní automobil a transportně izolační prostředek osob. V oblasti dokumentace je doporučeno přepracování stávajících check listů Bio hazard týmu. Ředitel Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje podporuje realizaci výstupů bakalářské práce u organizace.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.