Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vodou rozpustná slévárenská pojiva vytvrzovaná dehydratací
Vaverka, Jiří ; Rusín, Karel (oponent) ; Cupák, Petr (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá vodou rozpustnými slévárenskými pojivy, která se vytvrzují dehydratací. Práce obsahuje obecnou charakteristiku formovacích směsí, popis principu nejčastěji používaných metod pro dehydratační vytvrzování jader a především výčet v současnosti používaných i alternativních pojivových systémů, které řeší ekologické problémy slévárenské výroby. U jednotlivých pojiv jsou uvedeny jejich charakteristické vlastnosti, výhody, nevýhody a jejich vliv na výrobní proces.
Ovlivnění zbytkových pevností slévárenských jader s biogenním pojivem
Šebesta, Pavel ; Neudert, Alois (oponent) ; Cupák, Petr (vedoucí práce)
Slévárenská technologie je průmyslový obor, ve kterém je pokrok stále důležitým aspektem pro snížení ekologického dopadu a zvýšení konkurenceschopnosti. Diplomová práce se zaměřuje na možnosti ovlivnění zbytkových pevností jádrových směsí s biogenními pojivy, která tvoří novou skupinu pojivových systémů.
Srovnání ekologických a technologických vlastností různých způsobů výroby slévárenských forem a jader
Dlouhá, Monika ; Rusín, Karel (oponent) ; Cupák, Petr (vedoucí práce)
Kořeny slévárenské výroby sahají snad až do roku 2000 př. n. l. Od té doby slévárenská výroba prodělala ve svém vývoji čtyři etapy a u každé z nich došlo ke kvalitativnímu skoku. Od 20. století se ve slévárenství využívá chemizace forem a jader, což je příčinou produkce škodlivých látek, které mají negativní dopad na životní prostředí. Velkým zdrojem škodlivin jsou právě pojiva, tvrdidla a katalyzátory, které jsou potřebné pro pojení formovací směsi. Třetí etapa slévárenství se zabývá fyzikálními procesy, které se v dnešní době nepoužívají, i když jsou nejekologičtější. V dnešní době se nejvíce používají metody Cold-box, Warm-box a Hot-box.
Ovlivnění zbytkových pevností slévárenských jader s biogenním pojivem
Šebesta, Pavel ; Neudert, Alois (oponent) ; Cupák, Petr (vedoucí práce)
Slévárenská technologie je průmyslový obor, ve kterém je pokrok stále důležitým aspektem pro snížení ekologického dopadu a zvýšení konkurenceschopnosti. Diplomová práce se zaměřuje na možnosti ovlivnění zbytkových pevností jádrových směsí s biogenními pojivy, která tvoří novou skupinu pojivových systémů.
Vodou rozpustná slévárenská pojiva vytvrzovaná dehydratací
Vaverka, Jiří ; Rusín, Karel (oponent) ; Cupák, Petr (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá vodou rozpustnými slévárenskými pojivy, která se vytvrzují dehydratací. Práce obsahuje obecnou charakteristiku formovacích směsí, popis principu nejčastěji používaných metod pro dehydratační vytvrzování jader a především výčet v současnosti používaných i alternativních pojivových systémů, které řeší ekologické problémy slévárenské výroby. U jednotlivých pojiv jsou uvedeny jejich charakteristické vlastnosti, výhody, nevýhody a jejich vliv na výrobní proces.
Srovnání ekologických a technologických vlastností různých způsobů výroby slévárenských forem a jader
Dlouhá, Monika ; Rusín, Karel (oponent) ; Cupák, Petr (vedoucí práce)
Kořeny slévárenské výroby sahají snad až do roku 2000 př. n. l. Od té doby slévárenská výroba prodělala ve svém vývoji čtyři etapy a u každé z nich došlo ke kvalitativnímu skoku. Od 20. století se ve slévárenství využívá chemizace forem a jader, což je příčinou produkce škodlivých látek, které mají negativní dopad na životní prostředí. Velkým zdrojem škodlivin jsou právě pojiva, tvrdidla a katalyzátory, které jsou potřebné pro pojení formovací směsi. Třetí etapa slévárenství se zabývá fyzikálními procesy, které se v dnešní době nepoužívají, i když jsou nejekologičtější. V dnešní době se nejvíce používají metody Cold-box, Warm-box a Hot-box.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.