Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Základní chemické parametry plodů několika odrůd višní
Komárek, Šimon ; Vítová, Eva (oponent) ; Hrstka, Miroslav (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením základních chemických parametrů v plodech višní (Prunus cerasus). Testovány byly odrůdy Köröšská, Pandy 6039 a Šumadinka. Obsah celkové sušiny leží v rozmezí 13,32–15,22 %, obsah rozpustné sušiny činí 12,04 až 14,60 %, obsah popela 0,4 %, redukující cukry 4,9–6,9 %, celkový dusík 0,11–0,12 %, kyselina L-askorbová 343 až 456 mg/kg, titrační kyselost 15,1–21,8 g kyseliny jablečné/kg, formolové číslo 268–373 ml 0,1 M NaOH/kg, anthokyany 308 až 1104 mg kyanidin-3-gukosidu/kg a fenolické látky 1,05–3,99 g kyseliny gallové/kg. Všechny údaje jsou vztaženy na hmotnost čerstvých plodů.
Nabídka výrobků z třešní a višní v maloobchodní síti
Samiecová, Adéla
Bakalářská práce s názvem Nabídka výrobků z třešní a višní v maloobchodní síti byla vypracována na Mendelově Univerzitě v Brně, Zahradnické fakultě v Lednici, Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů v průběhu let 2016-2017. Práce obsahuje technologické principy výrobků z třešní a višní. Dále se zaměřuje na jakostní požadavky jednotlivých produktů vyrobených z třešní a višní a porovná sortiment těchto výrobků ve vybrané části maloobchodní síti. V nabízeném sortimentu produktů jednoznačně převládají višňové výrobky nad třešňovými, a to proto, že třešně jsou konzumovány zejména v čerstvém stavu, zatímco u višní putuje drtivá většina plodů ke zpracování. Nejfrekventovanějším dostupným produktem v maloobchodech se prokázal višňový džem a višňový sirup.
Základní chemické parametry plodů několika odrůd višní
Komárek, Šimon ; Vítová, Eva (oponent) ; Hrstka, Miroslav (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením základních chemických parametrů v plodech višní (Prunus cerasus). Testovány byly odrůdy Köröšská, Pandy 6039 a Šumadinka. Obsah celkové sušiny leží v rozmezí 13,32–15,22 %, obsah rozpustné sušiny činí 12,04 až 14,60 %, obsah popela 0,4 %, redukující cukry 4,9–6,9 %, celkový dusík 0,11–0,12 %, kyselina L-askorbová 343 až 456 mg/kg, titrační kyselost 15,1–21,8 g kyseliny jablečné/kg, formolové číslo 268–373 ml 0,1 M NaOH/kg, anthokyany 308 až 1104 mg kyanidin-3-gukosidu/kg a fenolické látky 1,05–3,99 g kyseliny gallové/kg. Všechny údaje jsou vztaženy na hmotnost čerstvých plodů.
Vyhodnocení druhového složení vegetace ve vybraném ovocném sadu
Ježová, Markéta
Cílem této práce bylo vyhodnotit druhové složení plevelů ve višňovém sadu, nacházejícím se na katastrálním území obce Žabčice. Hodnocení probíhalo prostřednictvím fytocenologických snímků a bylo prováděno na třech stanovištích - úhor, příkmenný pás a travnatý pás. Pozorování proběhlo v roce 2014 ve třech termínech -- na jaře, v létě a na podzim. Výsledky sledování byly statisticky zpracovány mnohorozměrnou analýzou ekologických dat DCA a CCA. Největší pokryvnosti v úhoru dosáhly tyto plevelné druhy: Stellaria media, Taraxacum sect. Ruderalia, Amaranthus spp., Chenopodium album, Setaria viridis, Veronica hederifolia a Echinochloa crus-galli. Plevele s nejvyšší pokryvností v příkmenném pásu byly: Taraxacum sect. Ruderalia, Stellaria media, Bromus spp., Chenopodium album, Erodium cicutarium a Capsella bursa-pastoris. V travnatém pásu měly nejvyšší pokryvnost: Taraxacum sect. Ruderalia, Lolium perenne, Poa pratensis, Festuca spp., Bromus spp., Arrhenatherum elatius, Stellaria media a Conyza canadensis. Celkově bylo v ovocném sadu nalezeno 43 druhů rostlin.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.