Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Kinetika vzniku ultrajemných částic meliva při expozici v dezintegračním systému.
Kejík, Pavel ; Pekař, Miloslav (oponent) ; Svěrák, Tomáš (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá studiem suchého mletí vápence a korundu s využitím promíchávaného mlýna atritorového typu se vsádkovým režimem mletí. Pro experimentální část užitými povrchově aktivními látkami byli stearin a polyethylenglykol, mlecími elementy ocelová kulová tělesa. Těžištěm práce bylo prověřit chování zvoleného typu meliva při dlouhodobější expozici mlecích sil za zvolených podmínek ultrajemného suchého mletí, směřujících do submikronové oblasti. K charakterizaci vzorků bylo využito metod laserové granulometrie, rentgenové práškové difrakční analýzy, plamenové atomové absorpční spektrometrie, objektivního stanovení barevnosti a měření elektrokinetického potenciálu. Z naměřených dat vyplývá, že ve všech případech došlo, i když v různých fázích dezintegračního procesu a ve vzájemně odlišné míře, k reaglomeraci částic meliva. V submikronové velikosti částic lze také, dle výsledků analýz, usoudit na rozrušování krystalových struktur a s ním spojené zvyšování amorfního podílu vzorků.
Aktivace procesu ultrajemného mletí povrchově aktivními aditivy.
Borguľová, Eva ; Kejík, Pavel (oponent) ; Svěrák, Tomáš (vedoucí práce)
Táto práca sa zaoberá štúdiom suchého mletia slínku s využitím malého guľového mlyna s guľovým mlecími telesami. Aditíva mletia sú povrchovo aktívne látky, ktoré separujú častice mletej látky a zabraňujú ich reaglomerácii a tiež môžu tento proces naštartovať. Ako povrchovo aktívne látky boli zvolené komerčné produkty polyethylénglykol (PEG), triethylamín (TEA) amín acetát (HEA), pre charakterizácií vzoriek bolo použité granulometrické posúdenie meliva.
Kinetika vzniku ultrajemných částic meliva při expozici v dezintegračním systému.
Kejík, Pavel ; Pekař, Miloslav (oponent) ; Svěrák, Tomáš (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá studiem suchého mletí vápence a korundu s využitím promíchávaného mlýna atritorového typu se vsádkovým režimem mletí. Pro experimentální část užitými povrchově aktivními látkami byli stearin a polyethylenglykol, mlecími elementy ocelová kulová tělesa. Těžištěm práce bylo prověřit chování zvoleného typu meliva při dlouhodobější expozici mlecích sil za zvolených podmínek ultrajemného suchého mletí, směřujících do submikronové oblasti. K charakterizaci vzorků bylo využito metod laserové granulometrie, rentgenové práškové difrakční analýzy, plamenové atomové absorpční spektrometrie, objektivního stanovení barevnosti a měření elektrokinetického potenciálu. Z naměřených dat vyplývá, že ve všech případech došlo, i když v různých fázích dezintegračního procesu a ve vzájemně odlišné míře, k reaglomeraci částic meliva. V submikronové velikosti částic lze také, dle výsledků analýz, usoudit na rozrušování krystalových struktur a s ním spojené zvyšování amorfního podílu vzorků.
Aktivace procesu ultrajemného mletí povrchově aktivními aditivy.
Borguľová, Eva ; Kejík, Pavel (oponent) ; Svěrák, Tomáš (vedoucí práce)
Táto práca sa zaoberá štúdiom suchého mletia slínku s využitím malého guľového mlyna s guľovým mlecími telesami. Aditíva mletia sú povrchovo aktívne látky, ktoré separujú častice mletej látky a zabraňujú ich reaglomerácii a tiež môžu tento proces naštartovať. Ako povrchovo aktívne látky boli zvolené komerčné produkty polyethylénglykol (PEG), triethylamín (TEA) amín acetát (HEA), pre charakterizácií vzoriek bolo použité granulometrické posúdenie meliva.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.