Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Obchodní specifika a kulturní zvyklosti Spojených arabských emirátů
Důrková, Michaela ; Müllerová, Františka (vedoucí práce) ; Patka, Ondřej (oponent)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout informace, které by měly pomoci především potenciálním investorům zvažujícím proniknutí na trh Spojených arabských emirátů. První část je věnována všeobecným informacím o SAE, které napomůžou pochopit postavení ve světě této poměrně malé, na východě rozpínající se země. Druhá přibližuje místní kulturu, náboženství a způsob, kterým probíhají obchodních jednání. Znalost této oblasti je nezbytně nutná při styku s obchodními partnery a přispívá k úspěšné realizaci obchodních cílů firmy. Třetí část pojednává o specificích trhu a podnikatelském prostředí, kterým je každá společnost po dobu svého fungování obklopována. Poslední část uvádí výsledky vlastního průzkumu, které přináší různé názory a zkušenosti lidí působících již delší dobu ve Spojených arabských emirátech.
Obchodní a kulturní specifika SAE se zaměřením na Dubai
Štuchalová, Petra ; Müllerová, Františka (vedoucí práce) ; Korandová, Jiřina (oponent)
Bakalářská práce by měla sloužit pro výchozí orientaci především podnikatelským subjektům, které uvažují o proniknutí na trh Spojených arabských emirátů. Klade si za cíl poskytnout informace o obchodním prostředí SAE s ohledem na kulturu země. Jedním z klíčů k úspěchu je kromě obchodních, technických či jiných znalostí pochopení místní, tedy arabské mentality, a odlišnému přístupu k obchodování. Usiluji o propojení co nejvíce informací z různých zdrojů v návaznosti na vlastní zkušenosti z regionu. Celá práce je složena ze čtyř částí. První část se věnuje obecné charakteristice SAE. Druhá pojednává o obchodních relacích SAE a specifikuje místní trh. Třetí sekce analyzuje kulturní a obchodní rozdíly a poslední, čtvrtá část, se zakládá na letitých zkušenostech cizinců žijících v Dubai.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.