Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Prosecco - historie a současnost italského šumivého vína
Havlíčková, Miroslava
Bakalářská práce se zaměřuje na italské šumivé víno Prosecco, které se v poslední době těší vyšší a vyšší oblíbenosti. Jeho produkce a distribuce stoupá a dokáže se srovnávat s ostatními populárními šumivými víny jako je například španělská cava či francouzské šampaňské. Je zde prezentována jeho historie, oblast a geografické podmínky. Zmíněné jsou i odrůdy, z kterých je Prosecco vyráběno, a především výrobní postup. Pro kompletní přehled je uvedeno zařazení do apelačního systému Itálie a jeho nejznámější producenti. Jelikož Itálie je zemí vína, jsou zde popsány i ostatní šumivá vína, která jsou v Itálii vyráběna. Většinou se liší požitou technologií výroby a odrůdami hroznů určené k výrobě.
Volatilné látky v zahraničních šumivých vínach
Fondrk, Miroslav
Tato diplomová práce pojednáva o senzorické a analytické analýze volatilních látek v zahraničních šumivých vínech. Celkem bylo vybráno a hodnoceno 32 vzorků ze 13 zemí světa. Nejvíce vzorků pocházelo z Francie. Teoretická část práce popisuje historii výroby a jednotlivé kroky podle toho jak vznikali. Uvádí dnes dostupné ve světe používané metody a technologie výroby. Věnuje se různým stylům a druhům vyráběných vín, jejich terroir a popisuje volatilní látky které obsahují. Experimentální část obsahuje opis metod senzorické a analytické analýzy. V části výsledky vyhodnocuje všechny vína pomocí senzorických a analytických metod. Výsledky práce byli mimo slovného opisu převedeny do tabulek a grafů a porovnány závyslosti mezi jednotlivými parametry. Tyto byli následně spracované a vyhodnocené programem STATISTICA.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.