Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Flavonoidy v druzích čeledi Lamiaceae
Fiala, Jonáš
V práci byly popsány flavonoidy, jejich chemická struktura, vlastnosti a význam. Dále byla popsána morfologie druhů rodů Mentha L., Salvia L. a Origanum L. se zaměřením na správné taxonomické zařazení a stručnou charakteristiku odrůd. Z odborné literatury a vědeckých článků byly čerpány informace o obsahových látkách jednotlivých taxonů se zaměřením na flavonoidy, jejich obsah, účinky a faktory, které jejich obsah a množství ovlivňují.
Faktory ovlivňující množství a kvalitu silice v rodu Origanum L. (dobromysl)
Gricová, Martina
Bakalářská práce, psaná na téma Faktory ovlivňující množství a kvalitu silice v rodu Origanum L. (dobromysl), je výčtem českých a zahraničních informací týkajících se dobromysli. Literární část je věnována taxonomii, botanickému popisu, rozšíření, morfologii a ekologii rodu. Součástí práce je popis taxonů kultivovaných v Experimentální zahradě ZF MENDELU v Lednici. Množství a kvalita silice je zde posuzována z hlediska vnitřních i vnějších faktorů (genotyp, ontogeneze, fenologie klimatický vliv, hnojení, kompostování) a z hlediska způsobu sklizně a posklizňových úprav.
Ověření pravosti označení taxonů rodu Origanum L. pomocí metod GC-MC a AFLP
Hradská, Lucie
Cílem práce bylo ověření pravostí označení taxonů rodu Origanum L. Hodnocený sortiment byl kultivován na experimentálních plochách ZF MENDELU v roce 2014. Celé hodnocení výsledků práce proběhlo v témţe roce. Sortiment byl popsán z hlediska morfologie. Byly hodnoceny tyto morfologické znaky: výška rostlin, velikost listů, výška květenství, barva listů a květů. Dále byly zaznamenany údaje o fenologických fázích taxonů. Vzorky dobromysli byly hodnoceny z hlediska mnoţství silic destilací a silice pak byly podrobeny kvalitativnímu hodnocení metodou GC-MC. Genetická příbuznost byla hodnocena pomocí metody AFLP.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.