Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Kvalita teplomilného ovoce v průběhu skladování
Čížková, Jitka
Teoretická část práce Kvalita teplomilného ovoce v průběhu skladování zahrnuje popis teplomilných druhů a podmínek skladování, zahrnuje též kapitolu o chorobách a škůdcích daných druhů, jejich látkovém složení a nových trendech při skladování a to obalový materiál Xtend. V praktické části byly uskladněny meruňky odrůd Betinka a Moi Chua Sin ve třech variantách: volně uskladněné plody, skladované v polyethylenovém obalu a Xtendu při teplotě cca 1 stupeň a vlhkosti vzduchu cca 80 %. Za těchto podmínek byl sledován zdravotní stav, úbytek hmotnosti, hmotnost plodu a pecky, rozměry plodů a index tvaru, rozpustná sušina, titrační kyseliny a pevnost plodů. Výsledky byly vyhodnoceny statisticky, do tabulek i grafů. Jako nejvhodnější varianta pro skladování bylo vyhodnoceno skladování v Xtendu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.