Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 13 záznamů.  předchozí11 - 13  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Výpočtový systém pro vyhodnocení výrobních ukazatelů spaloven komunálních odpadů
Machát, Ondřej ; Šomplák, Radovan (oponent) ; Touš, Michal (vedoucí práce)
Práce se zabývá problematikou vyhodnocení parametrů při spalování směsného komunálního odpadu (SKO) v jednotkách EVO. Jedná se především o určení výhřevnosti SKO a účinnosti spalovenského kotle. Je navržen postup pro zpřesnění původního odhadu výhřevnosti a účinnosti, který je následně implementován v prostředí Microsoft Excel. Použitelnost vytvořeného nástroje je vyhodnocena pomocí testovacích i reálných provozních dat.
Spalné teplo čistírenských kalů
Mikluš, Michal ; Bělohradský, Petr (oponent) ; Houdková, Lucie (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku spalování kalů z čistíren odpadních vod, cílem je vytvoření vzorce pro výpočet spalného tepla a výhřevnosti ze zadaného chemického rozboru. Práce je rozdělena do dvou základních částí: Teoretická část se zabývá charakteristikou kalů, technologií spalování kalů, spalováním, není opomenuto spalné teplo a výhřevnost. Hlavním tématem praktické části je výpočet vzorce z hodnot chemického rozboru kalů. Chemický rozbor odebraných vzorků kalu nám dodala firma TÜV NORD Czech, s.r.o. spolu s hodnotami spalného tepla a výhřevnosti, které nám posloužili pro odvození zmíněných vzorců. Správnost výpočtů je ověřena programem MINITAB.
Technologie pro přípravu a spalování biomasy
Venhoda, Tomáš ; Kropáč, Jiří (oponent) ; Juřena, Tomáš (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je provést rešerši v oblasti přípravy a spalování biomasy. V 1. části této práce jsou popsány technologie pro přípravu biomasy zahrnující sklizeň a prostředky pro úpravu před spalováním. 2. část se zabývá různými způsoby spalování biomasy a porovnává jednotlivé typy ohnišť.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 13 záznamů.   předchozí11 - 13  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.