Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Evropská právní politika v oblasti bezpečnosti potravin a EFSA
Hermanová, Jana ; Grmelová, Nicole (vedoucí práce) ; Vavrečka, Jan (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá aktuální právní politikou v oblasti bezpečnosti potravin a obecnými principy potravinového práva na úrovni Evropské unie. První a druhá část popisuje vývoj a současnou právní úpravu. Cílem třetí části je analýza soudních rozsudků vydaných Soudním dvorem Evropské unie v souvislosti se zajištěním bezpečnosti potravin. Dále je pozornost zaměřena na činnost Evropského úřadu pro bezpečnost potravin - poskytování pomoci a nezávislého vědeckého poradenství. Poslední část popisuje současný systém bezpečnosti potravin v České republice.
Institucionální zajištění ochrany spotřebitele v EU
Jedličková, Martina ; Grmelová, Nicole (vedoucí práce) ; Šťastný, Tomáš (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá ochranou spotřebitele v rámci institucí Evropské unie. První část popisuje situaci evropského spotřebitele, stručně definuje vývoj a poskytovaná práva. V druhé části je pozornost zaměřena na konkrétní instituce EU ve vztahu k ochraně spotřebitele, okrajově je zmíněna i spotřebitelská lobby v Bruselu. Cílem závěrečné části je analýza soudních rozsudků vydaných Soudním dvorem Evropské unie v souvislosti s ochranou spotřebitele.
Evropská právní politika v oblasti geneticky modifikovaných organismů
Stejskalová, Radka ; Grmelová, Nicole (vedoucí práce) ; Neděla, Radek (oponent)
Bakalářská práce se zabývá aktuální právní politikou Evropské unie v oblasti geneticky modifikovaných organismů v rámci ochrany spotřebitele. Evropská unie vytvořila komplexní soubor přísných pravidel pro nakládání s GMO. První část této práce přibližuje problematiku moderních biotechnologií, druhá popisuje vývoj, současnou právní politiku EU a analýzu soudních rozsudků Soudním dvorem Evropské unie v souvislosti s GMO. Cílem závěrečné části je představení postoje České republiky ke genetickým modifikacím.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.